miercuri, februarie 21, 2024
AcasăLegislatieVeteranii de razboi,vaduvele si accidentati de razboi vor beneficia de un ajutot...

Veteranii de razboi,vaduvele si accidentati de razboi vor beneficia de un ajutot anual marit

Cuantumul ajutorului anual cuvenit veteranilor, vaduvelor de razboi si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat va fi majorat la 150 lei/persoana, in vederea acoperirii unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice, potrivit unui proiect de hotarare de guvern, aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Majorarea propusa tine cont atat de fondurile pentru plata acestui drept care sunt alocate in 2010 in bugetele ministerelor si institutiilor administratiei publice centrale, cat si de faptul ca numarul de beneficiari se reduce de la an la an. in anul 2009, ajutorul aprobat era de 135 lei/persoana, beneficiari fiind un numar de 66.291 persoane, iar in 2010 numarul acestora a scazut la 61.912 persoane, se arata in nota de fundamentare.

Sumele pentru plata ajutorului, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestuia la beneficiari, se suporta din bugetele MMFPS, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: Agerpres

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE