miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraVeste antiglonţ ergonomice si bocanci flexibiuli pentru militarii din Afganistan

Veste antiglonţ ergonomice si bocanci flexibiuli pentru militarii din Afganistan

Militari romani in Afganistan
Militari romani in Afganistan
Dupa mai bine de 10 ani de prezenta intr-un teatru de operatiuni, militarii romani beneficiaza de trei luni, in sfarsit, de o vesta antiglont ergonomica, în scurt timp militarii urmand a beneficia si de un nou model de bocanci, mai uşori şi mai elastici, adaptaţi condiţiilor regiunii afgane, potrivit unor declaratii ale generalului de brigadă Mihai Ciungu, şeful Instrucţiei şi Doctrinei din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, pentru Agerpres.

„Echipamentele româneşti au fost modificate în permanenţă, având la bază lecţiile învăţate în teatrele de operaţii (…)

Anul trecut, în decembrie, am terminat o etapă de modernizare a vestelor şi le-am făcut ergonomice pentru că vestele noastre aveau câteva elemente dificile în ceea ce priveşte utilizarea. Pentru un militar rănit era foarte greu să scoată vesta pentru că trebuia să o dea jos pe cap.

După ultima modificare s-a făcut un nou sistem de prindere şi se poate da jos fără să-i mai atingă capul. Echipamentele de protecţie ale Forţelor Terestre sunt adecvate teatrelor de operaţii.

În ultima perioadă s-au făcut mai multe cercetări şi avem acum în experimentare un nou tip de bocanci pentru că şi bocancii aveau anumite probleme. Este greu să ai un echipament care să fie comod. Noii bocanci sunt puţin mai uşori, talpa este mai acceptabilă la mers”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE