duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraInterneTanar mort in Poligonul de experiente al armatei de la Jegalia

Tanar mort in Poligonul de experiente al armatei de la Jegalia

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna călărăşeană Perişoru, a murit, vineri, în urma exploziei unui proiectil, în poligonul Jegălia. Tânărul săpase o groapă în căutarea proiectilului, intrând în zona marcată cu „acces interzis”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu

„În jurul orelor 17.30, pe teritoriul poligonului, la cinci kilometri de incinta unităţii, a fost descoperit trupul neînsufleţit al unei persoane civile. În apropiere, s-a găsit o groapă proaspăt săpată, de formă paralelipipedică, adâncă de peste un metru, precum şi o unealtă de săpat”, a declarat Spânu.

Purtătorul de cuvânt al MApN a mai precizat că poligonul de experienţe al Armatei funcţionează din anul 1920 şi este destinat tragerilor cu armament de infanterie şi artilerie, având o suprafaţă de 1.847 de hectare.

„Zona este marcată ca loc periculos cu panouri ce interzic accesul persoanelor neautorizate, paza perimetrului poligonului fiind asigurată cu patrule. Autorităţile locale erau notificate, conform procedurilor legale, cu privire la riscurile pe care şi le asumă cei care pătrund neautorizat în perimetru”, a mai precizat Spânu.

Purtătorul de cuvânt al MApN a mai spus că o comisie a Statului Major General cercetează circumstanţele producerii incidentului, iar ministrul Apărării Naţionale a ordonat ca, în perioada următoare, autorităţile militare în drept să ia măsuri suplimentare de informare şi conştientizare a populaţiei din jurul tuturor poligoanelor, pentru evitarea riscurilor presupuse de încălcare a normelor de acces în aceste zone.

Pe de altă parte, surse judiciare implicate în anchetarea cazului au precizat pentru MEDIAFAX că alături de tânărul care a decedat a mai fost implicat un frate al său. Acesta, împreună cu tatăl celor doi tineri, a mai fost implicat într-un incident similar, în urma căruia a rămas fără o mână.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor, a anunţat că un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna călărăşeană Perişoru, a murit, vineri, în urma exploziei unui proiectil, iar primele date ale poliţiştilor indicau că incidentul a avut loc în poligonul Jegălia, evenimentul fiind anunţat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112.

„Incidentul a fost anunţat la 112, vom stabili ce s-a întâmplat. Primele date arată că a avut loc o deflagraţie în zonă şi un tânăr de 18 ani, din comuna Perişoru, a decedat. Vom lua legătură cu administratorul poligonului Jegălia pentru a stabili cum a ajuns adolescentul respectiv acolo. La faţa locului este o echipă de cercetare şi, în urma anchetei, se va stabili în ce împrejurări a avut loc decesul tânărului”, declara purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Poligonul Jegălia este situat între localităţile călărăşene Tudor Vladimirescu şi Perişoru.

Sursa: mediafax.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE