sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraSublocotenentul Vasile-Claudiu Popa şi sublocotenentul Adrian Postelnicu repatriati pe scut din Afganistan

Sublocotenentul Vasile-Claudiu Popa şi sublocotenentul Adrian Postelnicu repatriati pe scut din Afganistan

Cazuti la datorie: plt. Adrian Postelnicu şi mm clasa a III-a Vasile Claudiu Popa
Cazuti la datorie:
plt. Adrian Postelnicu şi mm clasa a III-a Vasile Claudiu Popa
Astazi, la ora 17.50, o aeronava Hercules C-130 a repatriat, din teatrul de operatii din Afganistan, trupurile neinsufletite ale sublocotenenţilor post-mortem Vasile Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan sub culorile drapelului national.

La ceremonia desfasurata la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni au participat, pe langa rude, prieteni sau colegi si cateva personalitati oficiale, din pacate, doar cei carora le pasa cu adevarat: ministrul apărării nationale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă.

Probabil, ceilalti politicieni si oameni de stat din Romania erau prea ocupati cu maidanezii din Bucuresti si cu vizitele la Rosia Montana pentru a participa la ceremonie si pentru a acorda onorul cuvenit unor militari care se intorc pe scut dintr-o zona de conflict in care au fost trimisi prin decizii ale acestor politicieni.

Militarilor le-a fost acordat astazi, prin decret prezidential, post-mortem, Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 25 septembrie a.c., decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Adrian Postelnicu. Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan în timpul căreia şi-a sacrificat viaţa, domnul președinte Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Adrian Postelnicu. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mircea Dușa.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 25 septembrie a.c., decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Vasile-Claudiu Popa. Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan în timpul căreia şi-a sacrificat viaţa, domnul președinte Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Vasile-Claudiu Popa. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mircea Dușa.

In semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan în timpul căreia şi-au sacrificat viaţa, consideram, domnule presedinte, ca era de datoria domniei voastre, ca principal vector de patriotism, sa acordati onorul cuvenit acestor militari pe pista bazei militare 90, la sosirea avionului militar.

In acelasi timp consideram ca era binevenita prezenta primului ministru in acelasi loc, chiar daca nu era un eveniment mediatizat ca cel din Muntenegru, intrucat acesti militari apartin unui minister din subordinea primului ministru. Asa cum am mai spus, acesti eroi nu sunt ai militarilor, ei sunt EROII ROMANIEI, eroii unei natii.

Nu pot sa nu remarc si in aceasta situatie comportamentul exemplar al ministrului apararii, Mircea Dusa, chiar cu riscul de a fi considerat partinitor. A demonstrat ca simte ceva pentru aceasta meserie, pentru oamenii care si-au pus viata in slujba tarii.

Vasile Claudiu Popa era din Alba Iulia, dar locuia în Constanţa. La cererea mamei sale, el va fi înmormântat sambata la Alba Iulia.

Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu era divorţat şi locuia într-un imobil de pe strada Murelor din Constanţa. Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi transportat in aceasta seară, cu o aeronavă militară, pe Aeroportul Mihail Kogălnicenu din judeţul Constanţa, urmând să fie dus la casa părinţilor acestuia, din comuna Corbu. Sicriul va rămâne în casa părintească până vineri la prânz, înmormântarea fiind stabilită pentru ora 13.00 în cimitirul din comună.

Foto: mapn.ro

Mormintele eroilor reprezinta lumea intreaga; ei nu sunt
comemorati doar prin monumente si inscriptii in tarile lor de origine;
pentru ei, tinuturile straine unde au cazut reprezinta memorialul nescris
gravat nu in piatra ci in inimile oamenilor care, mai presus
decat orice monument, va dainui pentru totdeauna.

Pericle- Discursuri funerare

Dumnezeu sa va odihneasca in pace!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE