vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraStadiul real al legii reparatorii pentru rezervistii carora le-au scazut pensiile

Stadiul real al legii reparatorii pentru rezervistii carora le-au scazut pensiile

UPDATE 18.06.2013 Proiectul legii reparatorii pentru rezervisti carora le-au scazut pensiile in urma recalcularii cu numarul PL-X 164 a fost adoptat de Camera Deputatilor, camera decizionala. Detalii aici: Lege reparatorie pentru 18.400 de militari cu pensiile diminuate in urma recalcularii

UPDATE 30.05.2013: Proiectul legii reparatorii pentru rezervisti are numarul PL-X 164 la Camera Deputatilor si a fost trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor avand ca termen de depunere a amendamentelor 04.06.2013 si a raportului 13.06.2013.

Situatia reala a proiectului poate fi urmarita prin accesarea linkului de la Camera Deputatilor: PL-x nr. 164/2013
Proiect de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională

UPDATE 22.05.2013: Plenul Senatului a adoptat, miercuri, in unanimitate, proiectul de lege prin care sunt majorate pensiile militare care au fost reduse in luna decembrie 2010, masura fiind aplicata doar in cazul celor care au obtinut sume mai mici dupa recalcularea sau revizuirea pensiilor, transmite Mediafax. Proiectul de lege urmeaza sa fie supus votului final in Camera Deputatilor.

Potrivit actului normativ, adoptat de Senat, masura de majorare a pensiilor militare la nivelul din 2010 ar urma sa fie aplicata din luna urmatoare intrarii in vigoare a legii, cu toate ca Guvernul a sustinut ca data de intrare in vigoare 1 ianuarie 2014.

Pentru a putea beneficia de majorarea pensiilor, militarii care au inregistrat o reducere a acestor venituri trebuie sa adreseze Casei de Pensii o solicitare pentru emiterea unei decizii de revizuire.

Pentru ca au aparut multe zvonuri legate de aceasta lege si de stadiul in care ea se afla in acest moment, va prezentam in cele ce urmeaza stadiul real în care se afla acest proiect de lege: in data de 12 martie, proiectul a fost inregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr. b118 (adresa nr.bpi108/11/03/2013), dupa ce cu o zi in urma fusese depus si inregistrat la Camera Deputatilor.

Proiectul a fost trimis catre Senat pentru dezbatere, Camera Deputatilor fiind camera decizionala, potrivit art. 73 si art. 75 din Constitutia Romaniei.

Initiatorii si semnatarii proiectului sunt: Dobriţoiu Corneliu – senator PNL; Oprea Gabriel – senator UNPR; Benga Ioan – deputat PSD; Calimente Mihăiţă – deputat PNL; Cozmanciuc Corneliu-Mugurel – deputat PNL; Emacu Gheorghe – deputat UNPR; Mocioalcă Ion – deputat PSD; Pocora Cristina-Ancuţa – deputat PNL; Răducanu Ion – deputat UNPR; Scutaru Adrian George – deputat PNL; Stroe Ionuţ-Marian – deputat PNL; Stroe Radu – deputat PNL; Vlase Petru Gabriel – deputat PSD; Weber Mihai – deputat PSD.

Proiectul de lege si expunerea de motive au mai fost prezentate aici: lege reparatorie si nu revenim asupra lor pentru ca sunt aceleasi.

In data de 19.03.2013, adica astazi, proiectul a fost trimis pentru aviz la Consiliul Economic şi Social, la Consiliul legislativ (termen: 18.04.2013) si pentru un punct de vedere la Guvern.

UPDATE 20.05.2013:

24-04-2013 Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională transmite avizul cu nr. 71-FAVORABIL cu amendamente
08-05-2013 Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital transmite avizul cu nr. 383-FAVORABIL
09-05-2013 Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială depune raportul cu nr. 61-FAVORABIL
14-05-2013 înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului

In concluzie, Dreptatea pana la capat trebuie sa mai astepte cateva luni…..

Pentru detalii oficiale, puteti accesa sursa: senat.ro

RELATED ARTICLES

6 COMENTARII

 1. V-am spus ca e o mare vrajeala? S-a uitat de lege de atunci. Cum sa nu fie bani cand ei striga in gura mare ca sunt. Nu vor sa-i dea, ce sunt fraieri? Poate sunt cu ochii pe ei sa ii ia ei…..Le doresc sa isi ia ei medicamente asa cum ii iau eu sotului meu care a facut atac cerebral cu pareza pt ca i-a venit decizia de pensionare dupa sapte luni, timp in care nu am avut ce manca, datoriile s-au strans si daca murea, interesa pe cineva? I-a venit decizia in ziua cand a iesit din spital, cu o pensie de bataie de joc si acum nu am bani nici de medicamente si nici de recuperare pentru el. Eu nu pot merge la munca pentru ca nu are cine sa stea cu el. Macar dreptul lui sa i-l dea,nu vrea ajutor sau pomana , ca el a muncit si si-a lasat sanatatea pentru „Ministeru lu peste”. Bine fac politistii de azi ca isi fac treaba din doi in doi si n-au nici o tragere de inima, pentru ca vad ce viitor(batranete) ii asteapta si vad si ei ca nu merita sa se zbata prea mult……Iar voi cei care postati date „exacte” vezi Doamne, numai dezinformati oamenii si numai scrieti prostii, vedeti bine ca nu sunt adevarate….

 2. Nu mai asteptati o lege reparatorie ca nu va mai veni. Chiar nu vedeti ca se trage de timp sa vina ianuarie 2014? Si nici atunci nu va fi nicio lege in ritmul asta. Reparatoria nu va veni pentru ca cei care au generat haosul in pensiile militare sunt merci, bine,in frunte cu comandantul iubit Gropea.
  Pacat ca nu mai suntem uniti ca pe vremuri cand daca au avut tentativa sa amane cu o zi plata soldelor luasera masura sa iasa cu MLVM in fata bancii de unde trebuiau sa fie ridicati banii, si in cateva ore s-au gasit banii de solde.. Guvernantii nostrii nu stiu decat de puterea parului,pistolului sau macar o demonstratie in fata Parlamentului. Nu mai avem nicio putere si pe asta se bazeaza si ei. Nu le e rusine ca ne mint de un an de zile ,dar ca sa se grabeasca sa ne ia banii nu se dau in laturi de la nimic.
  Deci dragi colegi revizuiti (in minus,bineinteles )luati-va gandul si nu mai sperati. Nimeni nu vrea sa ne castigam drepturile ,cu atat mai putin ungurii care stiu ca daca vom fi mai invrajbiti vor castiga si ei ceva avantaje.

 3. un nou 13 iunie 2013 la fel ca si 13 iunie 2012 la Camera Deputatilor
  Casa de pensii sectoriala a MApN , MAI pune in aplicare, cel mai probabil din luna iulie a.c., deciziile “privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale” si continua re, re, re-urile pensionarilor.

  „La „Munca” – s-a amanat deoarece: sunt divergente in ceea ce priveste data de intrare in vigoare a Legii, nu au venit cei de la MAI si SRI (de la MApN au fost 3) pentru a vorbi despre existenta/alocarea fondurilor, s-a dorit aprofundarea amendamentelor (?!?!? nu am inteles de ce nu s-a facut ca la egaliate de sanse), iar domnul de la UDMR a cerut sa se prezinte comisiei o situatie a pensiilor militare comparativ cu celelalte categorii de pensionari din tara.”
  In cursul acestei săptămîni Comisia raportoare nu mai are planificată altă ședință.
  Termenul pentru adoptarea raportului este peste o săptămînă.
  Deci serialul anularii proiectului de Lege 758/2011 care a fost in 13 iunie 2012 de la Camera Deputatilor se reia in 13 iunie 2013 cu proiectul de lege 164/2013, dupa principiul :”Dreptate pina la capat de drum”..

 4. rodik, ai un link catre pagina proiectului de pe site-ul Camerei Deputatilor in randurile 6-8 ale ultimului update. Vei fi redirectionat direct la sursa.

 5. Cu cei care au iesit la pensie in 2011, cu pensii de mizerie din start, lor li se mai recalculeaza si dupa ce lege( in caz ca se aproba actul acesta de revizuire)?

 6. Daaa. Am intrat azi 04.06.2013 pe site-ul Camerei deputatilor si nici pomeneala de PLx 164/2013. Cine stie pe unde o zace acest proiect de lege, ca asa se intampla cand e vorba sa primeasca omul ceva. Cred ca s-a si uitat de fraierii care si-au pierdut anii si sanatatea pentru tara. Oare merita?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE