marți, februarie 27, 2024
AcasăActualitate militaraMilitarii romani sarbatoresc Ziua Copilului in Parcul Carol

Militarii romani sarbatoresc Ziua Copilului in Parcul Carol

asistentaMinisterul Apărării Naţionale, în colaborare cu Asociaţia Aeronautică Română şi Asociaţia Tradiţia Militară, organizează sâmbătă, 1 iunie, între orele 10.00 şi 15.00, un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, în Parcul Carol I din Bucureşti.

Pe parcursul zilei, publicul va asista la exerciţii de mânuire a armamentului de tip „drill-team” executate de militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, demonstraţii ale specialiştilor din forţele terestre în neutralizarea dispozitivelor explozive cu ajutorul câinilor special dresaţi şi a robotului EOD, precum şi de găsire a unor obiecte cu ajutorul detectorului de metale.

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” va organiza în aceeaşi locaţie un perimetru de echitaţie şi un concurs de cros.

Jocuri marinăreşti, exerciţii pentru copii – tiroliană şi escaladă pe panou fix, concursuri, desene pe asfalt, reconstituiri ale unor scene de luptă completează evenimentul pregătit copiilor de către minister.

În Parcul Carol, bucureştenii vor putea vizita şi o expoziţie de autovehicule militare folosite în teatrele de operaţii, iar în cadrul unor standuri aparţinând categoriilor de forţe şi academiilor militare le vor fi prezentate aparatură şi echipamente militare.

Si la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” se organizează sâmbătă, 1 iunie, Ziua Porţilor Deschise pentru copiii de până la 16 ani şi însoţitorii lor.

Vizitatorii vor putea viziona miniexpoziţia de desene realizate de elevi ai unor şcoli din Bucureşti şi expoziţia temporară „100 de ani de cercetăşie în România”, organizată în colaborare cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”. De asemenea, cei prezenţi vor putea vizita toate pavilioanele muzeului şi parcul de tehnică militară.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE