duminică, iulie 14, 2024
AcasăIn zona barfeiSpitalul Militar Timisoara se va uni cu cel Municipal

Spitalul Militar Timisoara se va uni cu cel Municipal

Spitalul Militar „Dr. Victor Popescu” din Timisoara ar putea fi comasat cu cel Municipal. Asta daca se va ajunge la o intelegere intre Ministerul Apararii Nationale si Primaria Timisoara, a declarat consilierul local, dr. Ciprian Bogdan, citat de Agerpres.

„Tinand cont de faptul ca avem probleme foarte mari cu spatiile din Spitalul Municipal, o comasare cu cel Militar ar rezolva, pentru moment, o parte din neajunsuri. Voi ridica problema, in Consiliul Local, pentru demararea unor negocieri cu Ministerul Apararii, deoarece ar fi un lucru convenabil, mai ales ca cele doua unitati spitalicesti sunt foarte apropiate”, a explicat dr. Bogdan.

Spitalul Militar nu mai trateaza exclusiv cadre militare

Numarul cadrelor militare s-a redus foarte mult in judet, dupa aderarea tarii noastre la NATO, iar Spitalul Militar din Timisoara nu mai trateaza exclusiv aceasta categorie sociala, ci primeste si civili. De altfel, dotarile unitatii sunt performante.

„Este, oarecum, paradoxal, deoarece, Spitalul Militar dispune de un spatiu generos, in timp ce Municipalul este raspandit in mai multe locatii din oras, revendicate. Despre construirea unui nou sediu pentru Municipal nu se mai pune problema, de vreme ce pe fostul spatiu destinat unui astfel de obiectiv se construieste Institutul Oncologic”, sustine consilierul local.

Spitalul Militar – monument istoric

Spitalul Militar din Timisoara este declarat monument istoric si se afla in zona ultracentrala a orasului.

In unitatea medicala erau ingrijite pe langa militari si sotiile acestora, iar medicii erau obligati sa asiste femeile militarilor la nastere, dar si civili. Din anul 1944, in spital erau tratati si prizonierii de razboi, el devenind un adevarat spital de campanie.

In momentul de fata, Spitalul Militar dispune de sectii de medicina interna si chirurgie.

Sursa: paginamedicala.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE