sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăPoliticaSenatorul Liviu Campanu il critica dur pe fostul sau sef de partid,...

Senatorul Liviu Campanu il critica dur pe fostul sau sef de partid, ministrul Apararii

Dupa demisia din functia de vicepresedinte al UNPR, senatorul Liviu Campanu il critica dur pe fostul sau sef de partid, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, despre care spune ca manageriaza defectuos ministerul pe care il conduce. Iata ceea ce spune Campanu:

„Trupele române şi-au început misiunea în Afganistan în anul 2003. În perioada 2003-2009 România a avut 11 decese şi peste 30 de răniţi în rândul soldaţilor prezenţi în acest teatru de operaţiuni.
În decursul anului 2010 în Afganistan au murit 6 soldaţi români şi alţi 24 au fost răniţi. Deci în 2010 au murit un număr mai mare decât jumătate din totalul victimilor din primii şase ani anteriori.
Din 1990 şi până în 2009 în România (deci pe teritoriul ţării) au murit 61 de militari. Ştiu că pare o analiză rece dar asta înseamnă cam trei victime pe an. În anul 2010 în România au murit 20 de militari: 12 la Tuzla, 4 la Cincu, 2 piloţi lângă Câmpia Turzii şi 2 militari într-un accident rutier în Giurgiu.
Asta ne arată că România este mai periculoasă pentru armata română decât teatrele din Afganistan?!…..
Vorbim aici de înzestrarea învechită şi defectuoasă a armatei, de bugetul redus al acesteia dar putem vorbi şi de slugărnicia unor minişti care acceptă bugete ridicole pentru armata română, în loc să-şi dea demisia de onoare…
Ehe, onoarea este un lucru mare!!! Dar putem vorbi şi despre altceva: despre un ministru care pe timpul mandatului său de un an, înregistrează mai bine de un sfert din numărul deceselor din rândul armatei din ultimii 20 de ani, putem spune că are şi ghinion. Că îl paşte ghinionul pe actualul ministru al apărării este evident, dacă ne gândim că unii spun (eu nu cred) că in ultimii şase ani de zile ajuns din „şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”, „sluga” lui Traian Băsescu.
Şi urmează evident, o întrebare: Armata română îşi poate permite miniştri fără onoare dar cu ghinion?… ”

Apare intrebarea logica a redactiei: domnule senator Liviu Campanu de ce cand erati in functie, mare vicepresedinte de partid nu ati spus aceste lucruri ministrului personal? Sa concluzionam ca erati de acord cu ceea ce facea domnia sa si sunteti partas moral la cele expuse?

Sursa: campanuliviu”s blog

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Peste 15-20 de ani nimeni nu îşi va aduce aminte de Gabriel Oprea. Aceşti nimeni ce se perindă la conducerea armatei produc pagube mai ceva ca un eventual inamic. Şi cam acest lucru se întâmplă în orice domeniu din această ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE