sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraSeful Statului Major General la Reuniunea Comitetului Militar al NATO

Seful Statului Major General la Reuniunea Comitetului Militar al NATO

În perioada 25-27 ianuarie, şeful Statului Major General, generalul-maior Ştefan Dănilă, însoţit de o delegaţie militară, s-a aflat la Bruxelles, pentru a participa la Reuniunea Comitetului Militar al NATO în formatul şefilor statelor majore ale apărării.

Şefii statelor majore ale apărării din ţările membre NATO au participat la o întâlnire informală cu Secretarul General al NATO, domnul Anders Fogh Rasmussen, şi s-au întâlnit, în diferite formate, cu omologii din statele participante la Dialogul Mediteranean şi cele din Parteneriatul Euroatlantic, precum şi cu şefii statelor majore ale apărării din Rusia şi Ucraina.

În cadrul reuniunilor de la sediul Alianţei Nord-Atlantice au fost abordate subiecte referitoare la implementarea Noului Concept Strategic, la dezvoltarea capabilităţilor, la stadiul şi perspectiva dezvoltării parteneriatelor Alianţei Nord-Atlantice şi, de asemenea, au fost prezentate informări cu privire la stadiul operaţiilor curente ale NATO din Kosovo şi Afganistan.

În timpul întâlnirilor cu omologii săi, generalul-maior Ştefan Dănilă a discutat despre stadiul şi perspectiva transformării Armatei României, contribuţia la misiunile NATO în teatrele de operaţii şi despre modalităţile de dezvoltare a relaţiilor bilaterale de cooperare militară.

În vederea pregătirii reuniunilor Comitetului Militar al NATO, şeful Statului Major General a participat marţi, 25 ianuarie, la o întâlnire cu conducerea Reprezentanţei Militare a României la NATO şi UE. De asemenea, generalul-maior Dănilă a avut o întâlnire cu personalul militar al Reprezentanţei, unde au fost discutate probleme curente ale acestei structuri.

La reuniunile de la Bruxelles, prezidate de amiralul Giampaolo Di Paola, preşedintele Comitetului Militar al NATO, au participat şefi ai statelor majore ale apărării din 66 de ţări, precum şi comandanţii Comandamentului Aliat pentru Operaţii, amiralul James Stavridis, şi al Comandamentului Aliat pentru Transformare, generalul Stéphane Abrial.

Sursa: MApN

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE