sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăPoliticaEmblema "Onoare Armatei Romane" se intoarce de unde a plecat

Emblema „Onoare Armatei Romane” se intoarce de unde a plecat

În semn de protest faţă de intenţia Guvernului de a recalcula pensiile militarilor intraţi în rezervă, deputatul PNL de Arad, Mihăiţă Calimente, a anunţat ieri că va returna ministrului Apărării, Gabriel Oprea, emblema „Onoare Armatei Române” în semn de pace.

Calimente a primit această distincţie pe data de 6 octombrie 2010, din mâna aceluiaşi ministru Gabriel Oprea. Deputatul arădean a afirmat că emblema „Onoare Armatei Române” este cea mai înaltă distincţie pe care o poate da ministrul român al Apărării Naţionale şi a fost oferită tuturor membrilor Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor pentru activitatea desfăşurată. „Eu am fost în permanenţă un apărător al drepturilor militarilor, aceştia au un statut special încă de pe vremea lui Cuza. Nici comuniştii nu au avut curajul să-l schimbe. I-am apărat şi pe foştii membri ai Armatei Regale, dintre care în viaţă au mai rămas acum doar 20-30 de persoane. Anul trecut am trecut în Comisie o lege care le oferea o reparaţie de 600 de lei lunar. I-am înduplecat şi pe colegii de la PDL din Comisie să accepte, însă Guvernul s-a opus. Asta apropo de ce spun cei din Guvern, că militarii nu au luptat pe niciun front. Aceştia au luptat chiar pe două fronturi, şi pe cel de est şi pe cel de vest, iar apoi comuniştii i-au dat afară din armată. Din solidaritate cu militarii şi cu toţi românii cărora Guvernul le-a tăiat salariile şi pensiile eu voi returna în această săptămână ministrului Apărării emblema Onoare Armatei Române. Consider că este un gest de normalitate”, a declarat deputatul Mihăiţă Calimente, adăugând că nu poate păstra distincţia în condiţiile în care „o întreagă clasă este batjocorită de Guvern”. Liberalul a mai precizat că ar fi fost „mult mai bucuros” să dea înapoi o medalie primită de la preşedintele Traian Băsescu, identificându-l pe acesta din urmă drept artizanul scăderii pensiilor militarilor şi a salariilor din întreg sistemul bugetar. „Emblema are titulatura Onoare Armatei Române. Armata este dezonorată de ceea ce fac miniştrii Apărării, Internelor, primul-ministru şi preşedintele”, a conchis Mihăiţă Calimente.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. A taia pensiile nesimtite e un act eroic, iar a fi bun român inseamna a recunoaste ca ministerele de forta sunt, sub globalism, cele care pot apara identitatea nationala, tocmai primele batjocorite, al Educatiei si al Culturii.
    In postromânism, dupa subminarea valorilor românesti (istorie, patrimoniu, Eminescu, Voievozi, Exil, ortodoxie), a da si Armata prada tonomatelor editorialisti sau postacilor tonomate e periculos, poate aduce aliati extremistilor, la moda in UE, in vremuri de incapacitate a democratiei de a lumina civic poporul cum sa reprime coruptia si incompetenta. (Presedintele Partidului „Totul Pentru Țara” fu un general Gheorghe Cantacuzino-Granicerul.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE