joi, noiembrie 30, 2023
AcasăActualitate militaraScandalul ”Case pentru generali”: declaratii ale fostului ministru al apararii, Corneliu Dobritoiu

Scandalul ”Case pentru generali”: declaratii ale fostului ministru al apararii, Corneliu Dobritoiu

Corneliu Dobritoiu
Corneliu Dobritoiu
Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că dosarul locuinţelor de serviciu în care apare numele său este ”o coincidenţă” cu un alt subiect care s-a aflat în prim-plan, în ultimele zile în mass-media, cel referitor la preluarea, din nou, a portofoliului de la Apărare.

„Eu am respectat strict procedura de atribuire a locuinţei de serviciu, iar verificarea condiţiilor pe care trebuia să le îndeplinesc la cumpărare acesteia, conform legii, a intrat în competenţa altor structuri ale ministerului cu care eu nu am avut niciun fel de legături de subordonare, deci nu aveam posibilitatea să le influenţez sub nicio formă.

Curios este faptul că o cercetare începută cu mai bine de patru ani în urmă, în care nu am fost invitat să fac vreun act de procedură, se reia tocmai astăzi, în contextul mediatic în care, probabil, numele meu a fost avansat de ştiri, pe burtiere, pentru un anumit portofoliu. Nu am avut avut nicio altă locuinţă de la Ministerul Apărării.

În momentul în care mi s-a repartizat locuinţa de serviciu am făcut îmbunătăţiri semnificative în aşa fel încât să putem avea minimum de confort necesar. Eu şi familia mea am făcut investiţii mari, am schimbat tot: termopane, obiecte sanitare, parchet, bucătărie, iar investiţiile au fost semnificative. Sigur că investiţiile pe care le-am făcut s-au recunoscut şi în preţul cu care am vândut ulterior acea locuinţă din cu totul şi cu totul alte motive. Locuinţa era bine poziţionată, iar dacă soţia mea nu ar fi fost atacată la intrarea în bloc, vă daţi seama că nu aş fi plecat dintr-o locuinţă din Strada Primăverii ca să mă mut la marginea Bucureştiului”, a arătat Dobriţoiu.

Fostul ministru liberal al Apărării, actual presedintele al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publica şi Siguranţă Naţională din Senat, a subliniat că nu a mai fost chemat să dea explicaţii la parchet de patru ani, dar dacă va fi solicitat va fi la dispoziţia organelor de anchetă.

„Cercetarea a fost startată, cred, prin anul 2008, dacă nu mă înşel, sau 2009. Am fost chemat o dată acolo, m-am dus cu un avocat, m-a întrebat cineva dacă vreau să dau vreo declaraţie olografă, iar avocatul meu a spus că în momentul în care se formulează concret elementele care mi se solicită, atunci vom da declaraţie. Timp de patru ani nu m-a mai chemat nimeni. Nu era o chestiune individuală. Numele meu era alături într-un dosar cu multe alte persoane. Oare credeţi că dacă ar fi fost vreo problemă nu…? În fine… asta este o întrebare retorică. Deci, aştept în continuare să văd care va fi solicitarea organelor. Mă pun la dispoziţia organelor de anchetă dacă este cazul, fără doar şi poate”, a spus Dobriţoiu.

Totodată, fostul ministru al Apărării a afirmat că nu a avut nici măcar relaţii de serviciu cu Traian Pigui, cel pe numele căruia procurorii DNA efectuează actele de urmărire penală privind atribuirea unor locuinţe de serviciu.

„La momentul respectiv, dumnealui (n.r. – Traian Pigui) era şef de Direcţie (n. r. – Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN), era general. Nu am avut nici măcar relaţii de serviciu. Îl cunosc doar datorită faptului că era general al Armatei şi atâta tot. Nu am avut discuţii, n-am avut convorbiri de taină vizavi de această chestiune. Pur şi simplu am acţionat în baza legii şi în baza instrucţiunilor instituţionale. Adică am făcut o cerere adresată ministrului prin care am solicitat aceste lucruri având în vedere faptul că nu aveam o locuinţă repartizată de la MApN”, a completat Dobriţoiu.

Sursa: AGERPRES

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular