luni, aprilie 15, 2024
AcasăLegislatie"Case pentru generali". Şapte grei din Armată vor pierde locuinţele sau banii!...

„Case pentru generali”. Şapte grei din Armată vor pierde locuinţele sau banii!

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva generalului Traian Pigui, în pixul căruia a stat avizarea „afacerii” penale. Generalii au cumpărat case la un preţ subvenţionat, apoi unii le-au vândut la preţul pieţei. Ei se declară nevinovaţi.

Scandalul „Case pentru generali” de Armată – sau cum să furi cu legea în mână şi cu minciuna la notar – a ajuns în fază avansată de anchetă. Surse militare au precizat, pentru „Evenimentul zilei”, că opt generali, printre care şi secretarul de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Floarea Şerban (demisă miercuri), Corneliu Dobriţoiu, Francisc Radici, Tudor Marcu, vor avea probleme la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Falsuri la notar

„Ministerul Apărării se pregăteşte să se constituie parte civilă pentru a recupera prejudiciul care i-a fost creat prin repartizarea şi vânzarea ilegală a locuinţelor de serviciu către mai multe persoane care nu aveau acest drept, care au declarat în fals la notar. Generalul Traian Pigui este deja urmărit penal. El a dat avizele pentru generali, ştiind că nu aveau dreptul legal. Au cumpărat la preţ subvenţionat şi unii au vândut ulterior la preţul pieţei. Apoi, alţii şi-au luat vile de sute de mii de euro. Au creat o pagubă de peste un milion de lei noi, vor fi acuzaţi”, ne-au declarat surse din Minister.

Oficial însă, MApN nu a dat încă un răspuns solicitării formulate de EVZ.

Dinspre DNA, Biroul de presă ne-a confirmat că procurorii efectuează acte de urmărire penală faţă de generalul Traian Pigui: „În sarcina lui s-a reţinut infracţiunea de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată”.

Actele de urmărire penală se referă la date şi indicii privind implicarea generalului Pigui, în calitate de şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN (la data faptelor), în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de ser­viciu (dintre care unele preluate de la RAPPS), pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de către beneficiari – cadre militare cu funcţii de conducere din MApN (la data faptelor)”, se mai arată în răspunsul dat de DNA.

Valoarea prejudiciului care s-ar fi creat în dauna statului se estimează la suma de 700.000 lei, mai arată DNA, fără a oferi nici un fel de alte informaţii. Potrivit surselor EVZ, cei identificaţi cu probleme nu aveau dreptul să cumpere locuinţele de serviciu, pentru că mai deţinuseră şi alte case luate de la statul român.

Citeste articolul integral pe evz.ro: „Case pentru generali”. Şapte grei din Armată vor pierde locuinţele sau banii!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE