miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraSase avioane CF-18 Hornet pe cerul Romaniei

Sase avioane CF-18 Hornet pe cerul Romaniei

Foto: flickr.com
Potrivit Mediafax, ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson, a anunţat că şase avioane CF-18 Hornet vor pleca marţi către România, ca parte a contribuţiei Canadei la măsurile NATO de întărire a securităţii aliaţilor din Europa Centrală şi de Est.

Cele şase avioane de luptă se vor alătura forţelor aeriene din România şi SUA pentru a participa la „misiuni de antrenament” împreună cu aviaţia română şi americană, a precizat, într-o conferinţă de presă, Rob Nicholson.

„Canada este alături de aliaţii noştri din NATO (…) Contribuim cu o serie de măsuri militare destinate să sprijine aliaţii noştri din Europa Centrală şi de Est. Această dislocare, care se adaugă personalului deja deplasat în Belgia, demonstrează angajamentul nostru faţă de apărarea colectivă a aliaţilor noştri din NATO”, a spus ministrul Apărării, citat de presa canadiană.

La rândul său, generalul Tom Lawson a precizat că prezenţa avioanelor de luptă în România face parte din numeroasele acţiuni prin care Canada „îşi demonstrează angajamentul de lungă durată în cadrul NATO”.

Avioanele CF-18 Hornet vor pleca de la baza aeriană Bagotville, din Québec. Conform presei canadiene, CF-18 sunt avioanele multirol ale Forţelor Regale Aeriene Canadiene.

CF-18 a intrat in dotarea fortelor aeriene canadiene in anul 1982 si a participat la actiuni militare in timpul razboiului din Golf, in Kosovo si ca parte a contributiei Canadei la zona de interdictie aeriana din Libia.

In anul 2008, Fortele Aeriene Canadiene aveau in dotare 72 aeronave model CF-18A si 31 model CF-18B.

Pentru doritori, detalii suplimentare pe wikipedia.org: CF-18

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE