marți, noiembrie 28, 2023
AcasăDiverseO expresie din suflet pentru veteranii de razboi

O expresie din suflet pentru veteranii de razboi

In discursul sustinut la o festivitate prilejuita de sarbatorirea Zilei veteranilor de razboi, un comandant de unitate a folosit o expresie a carei uzanta incepe sa se piarda dar care, odata cu folosirea ei, spune mai mult decat o mie de cuvinte.

Expresia populara la care fac referire si pe care va las sa o descopriti singuri, a fost folosita de catre colonelul Adrian Stroea, comandantul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focsani.

„Sunt extrem de onorat să iau parte la prima manifestare publică de această amploare în Garnizoana Focșani. În fiecare an, de șapte ani încoace, la 29 aprilie sărbătorim Ziua Veteranilor de Război.

Este o zi cu un loc aparte în calendarul de suflet al românilor, pentru că la această dată îi sărbătorim pe cei mai viteji dintre concetățeni.

Niciodată cuvintele nu vor fi pe măsura eforturilor, suferințelor, faptelor lor de arme. Întotdeauna i-am apreciat, i-am iubit, i-am respectat.

Am apreciat întotdeauna mândria cu care este purtată insigna de veteran de război pe o haină, poate la fel de veche ca și dânșii. Sunt bucuros să-i salut și să le spun că armata îi prețuiește. Sunt prezenți în toate cărțile de istorie, iar despre ei se vorbește onorant.

Personal, le dau onorul și am să închei cu o expresie românească «Sărut mâna tuturor veteranilor de război»”

Cred ca veteranii de razboi merita din plin si din partea mea acest „Sarut mana” spus din suflet.

Cred ca cei care se bucura in acest moment de realizarile acestor eroi in viata ar trebui sa pupe aceste maini la propriu si sa-i trateze asa cum trebuie. Din pacate, peste zece ani nu vom mai avea cui sa multumim si cui sa sarutam mainile pentru ca ei nu vor mai fi. Au luptat pentru tara, ne-au nascut, ne-au crescut, ne-au educat si cred ca merita mai mult decat niste cuvinte frumoase aruncate la ceas de sarbatoare.

Expresia folosita de colonelul Stroea spune tot: adevaratii militari stiu sa-si onoreze veteranii si cel mai important….din suflet.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular