joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militaraExercitii militare cu participare internationala

Exercitii militare cu participare internationala

Exponential cu pericolul din Est, a crescut si numarul exercitiilor desfasurate de militarii romani atat in tara cat si in strainatate, singuri sau alaturi de partenerii straini. „Istria 2014”, „Black Sea Rotational Force 14” sau exerciţiul multinaţional „ROT 14-4 Combined Resolve II” sunt trei din exercitiile ce se desfasoara in aceste zile.

Militarii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „Nicolae Dăscălescu” desfăşoară, în perioada 22 aprilie – 9 mai, exerciţiul „Istria 2014”, în Poligonul Capu Midia.

„Istria 2014” este un exerciţiu tactic cu trupe şi trageri de luptă, se execută anual, iar scopul principal este antrenarea trupelor pentru acţiunea integrată în vederea combaterii mijloacelor aeriene inamice. Pe lângă forţele şi mijloacele brigăzii, participă şi unităţi din cadrul Forţelor Aeriene şi nave maritime ale Forţelor Navale.

Modulul de pregătire „Platinum Eagle”, din cadrul exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 14” (BSRF-14), se va desfăşura în perioada 29 aprilie – 28 mai, în poligonul Babadag, judeţul Tulcea.

În cadrul acestui modul de pregătire, militarii din Armenia, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România şi Statele Unite ale Americii vor executa antrenamente în comun care includ: trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, exerciţii de contra-insurgenţă, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţii.

BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

300 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi, cu tehnica de infanterie, blindate şi tancuri tip MLI-84 M „Jderul”, TABC 79 şi tancuri TR85M1 „Bizon” vor participa, în perioada 12 mai – 30 iunie, la exerciţiul „ROT 14-4 Combined Resolve II” desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), în facilităţile de instruire ale acestora din Hohenfels şi Grafenwoehr, Germania.

Exerciţiul urmăreşte dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu militarii structurilor din ţările membre ale NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate şi perfecţionarea procedurilor de lucru.

Noi exercitii militare internationale sunt planificate in acest moment.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a avut miercuri, 30 aprilie, o convorbire telefonică cu omologul său canadian, Robert Nicholson. Cei doi miniştri au stabilit de comun acord organizarea unor exerciţii militare la nivelul Forţelor Aeriene, în viitorul apropiat. În acest sens, o echipă mixtă de specialişti ai Statului Major al Forţelor Aeriene va clarifica procedurile tehnice, astfel încât să fie întrunite toate condiţiile pentru derularea acestor exerciţii de pe Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii. Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, l-a informat pe omologul său de faptul că a dispus deja măsurile necesare pentru soluţionarea aspectelor de natură juridică necesare desfăşurării exerciţiilor comune.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE