joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraRotire de trupe in Afganistan: Compania KAF-GDA

Rotire de trupe in Afganistan: Compania KAF-GDA

La sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” a avut loc ceremonia militara si religioasa pentru plecarea in misiune a celor 100 de militari din compania KAF-GDA(Ground Defence Area Kandahar Airfield).

Cei aproximativ 100 de militari vor executa timp de sase luni misiuni sub control NATO, pentru apararea terestra a Bazei Aeriene Kandahar dar si misiuni evaluare si acordare de asistenta umanitara populatiei locale si mentinerea dialogului cu liderii locali.

La ceremonia de la Craiova au participat seful Directiei Operatii din SMG, general maior Alexandru Rus, seful Instructiei si doctrinei din SMFT, general de brigada Mihai Ciungu, precum si comandanti de structuri militare si reprezentanti ai autoritatilor locale.

In discursul sustinut in fata militatilor, generalul maior Alexandru Rus declara:

„Sunt emotionat de fiecare data cand, in calitate de sef al Directiei Operatii din SMG, stau in fata celor care pleaca si ne reprezinta si duc acest stindard cu valoare de ambasador al Romaniei in teatrele de operatii unde ne alaturam efortului aliat.

Nu intamplator Brigada 2 intra din nou in teatrele de operatii intr-un moment crucial pentru succesul misiunii ISAF in zona noastra de responsabilitate, prevazuta a fi incheiata si transferata spre o noua misiune incepand cu 2014.

Va trebui sa partea de pregatire combativa cu cea a negocierilor si a acceptarii de catre reprezentanti si populatia afgana a prezentei dumneavoastra ca militari care doresc binele acestei natii si revenirea la starea de normalitate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE