joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraROBO Geniu - inventia locotenentului Diana Andreea Aniela Ioan

ROBO Geniu – inventia locotenentului Diana Andreea Aniela Ioan

Foto: zhd.ro
Despre tanarul ofiter al armatei Diana Andreea Aniela IOAN am mai scris in martie anul trecut, atunci cand tanara noastra castiga locul I la Cupa Mondială FEKDA (Federaţia Europeană de Karate) la kumite. Acum trebuie sa o promovam pentru alte merite si suntem bucurosi sa o facem.

Pagina de Facebook a MApN ne trimite catre un articol al ziarului Hunedoreanul, dedicat tinerei locotenent si inventiei acesteia, ROBO geniu, un minirobot construit in cadrul lucrării de licenţă, la absolvirea Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu. A lucrat la ea două luni şi a făcut-o mai mult din joacă.

Invenţia tinerei ofiter a fost brevetată de OSIM – un minirobot pe şenile, capabil să detecteze orice armă explozivă şi care face mai uşoare misiunile militarilor în teatrele de operaţii.

„În Academie, era o modă. Să-ţi faci licenţa la materii la care ai foarte mult de citit. Iar eu tocmai de asta am fugit. Prefer matematica în locul cărţilor de lectură. Aşa că m-am gândit să concep un robot. Ideea mi-a venit după ce am văzut un film în care personajul principal ucidea oameni de la distanţă cu un minirobot. Al meu face exact invers. Salvează vieţi. Vieţile militarilor din teatrele de operaţii. Concret – ROBO Geniu vizualizează câmpul operativ, detectează orice dispozitiv exploziv aflat în zonă şi transmite informaţiile în timp real”, explică inventatoarea robotului.

Va trimitem direct la sursa articolului pentru a citi detaliile, multumind totodata zhd.ro pentru promovarea adevaratelor valori ale Romaniei: A apărut robotul care salvează vieţi în teatrele de operaţii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE