duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraRezervistii Romaniei se pregatesc de proteste ample

Rezervistii Romaniei se pregatesc de proteste ample

Sindicalistii SCMD iau in calcul organizarea unei manifestari de Ziua Marinei Romane, prin care sa-si expuna nemultumirile
Actiunea de la Constanta ar fi o repetitie pentru ceea ce se pregateste in Bucuresti, pentru data de 25 octombrie
Nemultumiti de faptul ca guvernantii taie in carne vie pensiile militare, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), in retragere sau in rezerva, ameninta cu organizarea de ample proteste.

Un bun prilej de a-si expune punctul de vedere il reprezinta in special manifestarile la care, de obicei, oficialitatile se inghesuie sa participe, fie prin depunerea de coroane de flori, fie prin sustinerea unui discurs. Din aceasta cauza, este foarte posibil ca nici festivitatile organizate la Constanta, cu prilejul Zilei Marinei Romane, sa nu fie scutite de astfel de manifestari. De altfel, membrii unor filiale ale SCMD din tara incearca prin toate modalitatile sa recruteze cat mai multi oameni pentru a desfasura o ampla actiune de protest la Constanta. „Suntem o forta unita, ce poate protesta decent impotriva umilirii la care suntem supusi”, sustin membrii SCMD.

Scandal, de Ziua Marinei?!

Presedintele Biroului Operativ al Filialei SCMD Constanta, col (r) Remus Macovei, sustine ca, pentru moment, nu se stie daca va avea sau nu loc o astfel de manifestare la Constanta, de Ziua Marinei, in data de 15 august. „Studiem o astfel de actiune. Nu am luat o hotarare, dar analizam problema. Trebuie sa ne consultam si cu ceilalti membri de sindicat si sa decidem daca va avea sau nu loc o actiune de protest, in data de 15 august, la Constanta”, a declarat col (r) Remus Macovei. Pe de alta parte, sindicalistii constanteni au in vedere si faptul ca Ziua Marinei este o zi deosebita, si nu se cade sa fie umbrita de o astfel de manifestare. „Este o sarbatoare a tuturor constantenilor si a turistilor care au venit special pe litoral pentru a participa la aceste festivitati. Ar fi pacat ca bucuria acestora sa fie umbrita de actiuni de protest”, a mai precizat col (r) Macovei.

Este adevarat ca prezenta inaltelor oficialitati, care, an de an, au onorat invitatia organizatorilor de a participa la festivitati, ar reprezenta, pentru cadrele nemultumite, un bun prilej pentru a-si expune necazul, dar membrii SCMD Filiala Constanta incearca sa gaseasca o solutie pentru a nu strica sarbatoarea constantenilor.

Indemn la actiuni de protest

„In toate actiunile noastre vom merge coordonat si garantandu-ne sprijinul reciproc cu celelalte sindicate si federatii sindicale ale categoriilor discriminate prin aberanta Decizie a Curtii Constitutionale pe Legea 119/2010. Va rugam sa va intetiti actiunile de protest in media din tara si din afara granitelor, dar si actiunile de atragere de partea Constitutiei a deputatilor si senatorilor, indiferent de partidul pe care acestia il reprezinta”, sustine presedintele SCMD, col. (r) dr. Mircea Dogaru.

Ziua Armatei Romane, serbata prin… pichet

Sindicalistii SCMD pregatesc o pichetare in tacere a Palatului Cotroceni, Ministerului Apararii, Ministerului de Interne si Ministerului de Justitie, pe data de 25 octombrie, cand oficialitatile vor depune coroane de flori la monumentele si cimitirele eroilor. In plus, vor lansa o chemare generala, catre toti militarii in rezerva si in retragere, membri sau nu ai S.C.M.D., sa vina la Bucuresti, pentru a picheta Parlamentul Romaniei in ziua in care va fi votata legea sistemului unitar de pensii. „Toate actiunile noastre au fost si vor fi in limitele legii pe care o incalca exact cei pusi sa o apere si a carei suprematie va trebui sa o reinstauram noi, impotriva impotentei politice, servilismului, imposturii si tradarii!”, a mai precizat col. (r) Dogaru.

Sursa: observator.ro

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE