duminică, iulie 14, 2024
AcasăIn zona barfeiOrdin de infiintare a unei unitati militare la Roman

Ordin de infiintare a unei unitati militare la Roman

Săptămîna trecută, într-un cadru festiv restrîns, un oficial al MApN a adus la Roman ordinul oficial prin care s-a înfiinţat o nouă unitate militară. Este vorba de înfiinţarea U.M. BAZA LOGISTICĂ 3 din România. „Este vorba de a treia unitate de acest gen din România, chiar mai importantă decît celelalte două, deoarece se află la graniţa UE şi NATO, cu Zona Est. Din cele prezentate de oficialul M Ap N a rezultat că Baza Logistică Nr. 3 Roman va avea competenţe de la Mangalia şi pînă în Nordul Moldovei”, a precizat primarul Leoreanu.
Şeful administraţiei romaşcane a mai declarat că în acelaşi cadru festiv a fost făcut un alt anunţ: din octombrie, anul curent, în Roman va mai fi înfiinţată o unitate militară cu denumirea de CENTRUL OPERATIV DE MENTENANŢĂ AL ARMATEI.
„Putem spune că vor fi create aproximativ 2.000 de locuri de muncă iar municipiul Roman va căpăta o altfel de imagine, superioară, datorită acestor obiective militare deosebit de importante.
Conducerea M Ap N s-a arătat mulţumită de buna colaborare cu conducerea administrativă a municipiului, acesta fiind un stimulent major pentru deciziile de înfiinţare a obiectivelor militare la Roman”, a mai spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.
În privinţa asigurării spaţiilor de cazare pentru viitorii angajaţi ai bazelor militare, cadre M Ap N, primarul de Roman a precizat că se analizează spaţiile existente deja, inclusiv spaţiile de la căminul de garnizoană, şi oportunitatea de punere la dispoziţie, în caz de solicitare, a spaţiilor de la fostul Colegiu Tehnic de Construcţii de Maşini Roman, unitate de învăţămînt desfiinţată.

Sursa: infoportal.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE