marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraIntoarcerea catre SMG a unui ATESTAT DE MERIT

Intoarcerea catre SMG a unui ATESTAT DE MERIT

Sefului Statului Major General

Amiral Gheorghe Marin

Domnule amiral,

Va rog sa-mi permiteti sa va returnez ATESTATUL EMBLEMEI DE MERIT “IN REZERVA ARMATEI ROMANIEI CLASA A -2 – A” –primit cu ocazia implinirii a 150 de ani de atestare a primei unitati de garda din Armata Romaniei-din urmatoarele considerente:

1. Respect din adancul sufletului Armata Romaniei din care am facut parte de la varsta de 15 ani pentru a accepta, ca cineva, indiferent de functia pe care o ocupa sa-si bata joc de insemnele ce reprezinta recunoasterea unor “rezultate remarcabile”.

2. Din minime cunostinte personale ,cand se ofera insemnul, atestatul sustine acest demers.Poate, dupa 5 ani de activitate in functia de sef al SMG, o sa solicitati coechipierilor dumneavoastra in ale protocolului sa respecte oamenii care au muncit o viata pentru armata.

3. Nu mi-am permis acest gest in data de 01.07.2010 din respect pentru momentul sarbatoririi a 150 de ani de la infiintarea primei unitati de garda din Armata Romaniei, din respect pentru cei prezenti la festivitate, din respect pentru ceea ce inca reprezinta Regimentul 30 Garda “MihaViteazul” pentru imaginea Armatei Romaniei in tara si in lume. Am asteptat,mai mult de 30 de zile,pentru a vedea daca dupa atata timp isi revine cineva din subordinea dumneavoastra si intelege modalitatea acordarii unor insemne oficiale.

4. Nu cred ca meritam aceasta recunoastere inaintea miilor de militari si civili care au ridicat, construit, mentinut pe linia de plutire o unitate care permanent s-a luptat sa fie considerata de elita ,pentru Armata Romaniei. Nu cred ca vreunul dintre comandantii care au trait in aceasta unitate si-au arogat niste drepturi pe care nu le-au meritat. Dar cred ca, indiferent de pregatirea si caracterul fiecarui comandant, aceasta unitate a supravietuit, iar meritele “remarcabile” le-au avut soldatii, subofiterii, maistrii militari, civilii si ofiterii care au muncit aici.

5. Nu ma simt in niciun fel nedreptatit fata de “bunavointa preferentiala “de a rasplati fostii comandanti. Nu doresc sa-si faca nimeni iluzii ca m-am simtit jignit pentru ca am fost singurul comandant(prezent) recompensat cu o emblema (clasa a 2 a inexistenta) . Ma simt chiar privilegiat fata de primul comandant al Regimentului 30 Garda domnul col.(r) Dumitru Maracineanu care a fost uitat . Dar nu uitati domnule amiral – apa trece pietrele raman.

6. Nu sunt frustrat ,pentru ca propunerile v-au fost prezentate de oameni pentru care ,fariseismul,a devenit trasatura de caracter. Ma intereseaza ca demersul meu sa fie bine inteles de toti participantii si beneficiarii unor asa zise “aprecieri” din partea actualei conduceri a SMG,pentru a nu se lasa amagiti de false atitudini .

7. Doresc ca toti militarii Armatei Romane sa inteleaga ca respectul fata de institutie nu este creat de un om numit si sustinut pe criterii politice ci de institutia insasi, de simbolurile care au fost create si sunt sustinute de istorie. Regimentul 30 Garda “Mihai Viteazul” este un exemplu elocvent.

Stimate domnule amiral acest mesaj o sa-l transmit tuturor celor care mai spera ca Armata Romaniei va redeveni forta necesara renasterii ROMANIEI.

Col.(r) Marian TUDOR

Sursa: SCMD sector 6

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE