marți, iulie 23, 2024
AcasăDiverseAmiralul Fratila Tiberiu si regretele la trecerea in rezerva

Amiralul Fratila Tiberiu si regretele la trecerea in rezerva

Despre trecerea generalilor in rezerva, ca urmare a modificarilor aduse legii pensiilor, scriam cu cateva zile in urma aducand in prim plan fuga acestora la adapostul unei pensii…aproape nesimtite. Cineva posteaza pe aceasta minune numita Facebook motivele: amiralul Tiberiu Fratila.

Da, exact acela care se erija in purtator de cuvant al MApN si dadea de pamant cu tot ce insemna pensionar militar, pensie militara sau ce aducea atingere vasnicului ministru al apararii de la acea vreme Gabriel Oprea.

Acela care se batea cu pumnul in piept la toate televiziunile ca pensiile militare nu vor scadea, a trecut in rezerva cu o pensie citam ” cat salariul secretarului primariei Alexandria” . Poi Gogule, e mica? Ce zici, mai taiem putin din ea? Secretarul ala are in spate cateva zeci de mii de oameni din oras, semneaza decizii esentiale comunitatii. Tu ce ai semnat in afara de comunicate de presa si mai tarziu decizii care au ruinat sistemul de resurse umane din armata?

Dar haideti sa citim fragmente din declaratia patriotului:

„(…)O pensie care nu este de lux sau nesimţită, aşa cum a fost anatemizată şi catalogată pensia militară – prin darea în public ca exemple a unor pensii ale magistraţilor militari -,ci o pensie în deplin acord cu servituţile, sacrificiile şi, mai ales, cu riscurile la care sunt expuşi militarii, cu funcţiile si responsabilităţile avute, dar şi cu incompatibilităţile şi constrângerile constituţionale pe care le presupune serviciul militar. Cu titlu de exemplu, făcând o comparaţie, pensia mea de amiral va fi mai puţin de o treime din pensia militară a unui general magistrat; de asemenea, această pensie militară echivalează cu salariul recent majorat al secretarului Primăriei municipiului Alexandria; este un exemplu pur şi simplu, fără conotaţie cu vremurile de azi”.

Draga domnule, ati avut informatia, ati actionat in consecinta. Ce ramane in urma dumneavoastra? Veti trai ca nababul din pensia pe care o veti ridica lunar insa va veti intalni pe strada cu subordonatii care v-au ridicat acolo sus si va vor spune ca nu pot trai din pensia ce va fi sa fie…de rahat. Ce le veti spune? Ce ii veti spune unui subofiter care nu va avea pensia mai mare decat salariul femeii de serviciu din primaria Alexandria?

Dar sa vedem motivele pentru care marele amiral a dat bir cu fugitii:

„Motivele sunt, pe scurt, urmatoarele: incertitudinea, lipsa de predictibilitate a legislaţiei in domeniile salarizării si pensiilor militare, lipsa de transparenţă – coroborată cu o oarecare clandestinitate – în procedura de elaborare a ordonanţei de urgenţă privind pensiile şi, nu în ultimul rând, neîncrederea în decidenţii care ocupă vremelnic funcţii de demnitate publică. Astfel, pus in faţa acestor provocări de calibrul unui val tsunami, am decis să mă retrag din faţa unei «bătălii» deja pierdute de către mine şi de către cei care mai aveau o lună sau un an-doi până la pensie”.

Incertitudinea, lipsa de predictibilitate, lipsa de transparenta erau exact lucrurile de care trebuia sa va ocupati domnia voastra prin prisma gradului pe care il aveati. Era datoria domniei voastre ca acele elwmente pe care le-ati mentionat, ca justificare a fugii, sa nu apara in sistemul militar, un sistem caruia i se impun o serie de restrictii prin lege. Ce ati facut in acest sens?

Nu-mi ramane decat sa va doresc o pensie lunga si sa sper ca nu veti trai vreodata sentimentele pe care le-au avut pensionarii militari la diminuarea pensiilor in sistemul politic pe care l-ati sustinut cu toate puterile.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE