Dupa tot circul si tot scandalul provocat de recalcularea pensiilor militarilor aflati in rezerva armatei, Observatorul Militar nr.4 iese la rampa cu un articol dedicat acestui fenomen si prezinta declaratiile catorva cadre militare din diferitele categorii de forte ale armatei.
Conform declaratiilor acestor cadre militare, recalcularea pensiilor militare nu a fost atat de complicata cum s-a vehiculat in presa iar cuantumul pensiilor a crescut, prin includerea sporurilor si indemnizatiilor in procedura de calcul.
Iata cateva declaratii:
Colonel (r) Dan Gabriel Ciocârlan: Am o vechime de 52 de ani si sapte luni. Pentru recalcularea pensiei militare am întocmit o cerere pe care am depus-o la Centrul Militar Teritorial, respectiv la sectorul 5, si am asteptat sa fiu contactat pentru a-mi ridica aceasta adeverinta cu salariile realizate în cariera militara. M-am prezentat la 20 noiembrie 2010, am ridicat aceasta adeverinta pe care am înaintat-o la Directia Financiara, astfel încât pâna la sfârsitul anului 2010 mi s-a stabilit noua pensie. Initiativa luata de Ministerul Apararii Nationale cred ca a fost foarte buna, având în vedere ca timpul pentru realizarea acestor adeverinte a fost foarte scurt.
Maistru militar principal (r) Silviu Nita: Am o vechime de cadru militar de 26 de ani. În luna decembrie am avut o pensie de 1.856 de lei, iar dupa recalculare, în luna ianuarie, am primit o pensie de 2.481 de lei. De la terminarea scolii militare, în 1974, am lucrat, în aceeasi unitate, timp de 26 de ani. Despre recalcularea pensiei am fost informat de presedintele Cadrelor Militare în Rezerva si în Retragere, filiala Fetesti. Ni s-a facut o prezentare, dupa care ne-a informat despre metodologia care se aplica pentru obtinerea adeverintelor de salarizare. De fapt, am avut marele avantaj ca toata
activitatea s-a derulat prin aceasta asociatie de pensionari din Fetesti.
Reprezentanti ai C.M.J. s-au deplasat la asociatia noastra si ne-au informat despre metodologia de calcul. Consider ca pensia mea s-a apropiat de adevar.
General de flotila aeriana (r) Romulus Bozesan: Am stagiul complet, însa noi, aviatorii, puteam sa iesim la pensie la termene reduse. 50 de ani reprezentau dreptul de zbor la aviatia cu reactie, dupa care mai puteai sa zbori cu elicopterul pâna la 52 de ani. Am zburat pe avioane cu reactie întreaga cariera, pâna la 50 de ani, dupa care, de la 50 la 52 de ani am zburat pe elicoptere pâna în ultima zi în care am avut dreptul sa zbor. Mai apoi, am mai lucrat trei ani si jumatate în armata si am îndeplinit functia de sef Serviciu Operatii la Statul Major al Fortelor Aeriene. Mie mi se pare ca aceasta noua legislatie scoate mai bine în evidenta calitatea si cantitatea activitatii desfasurate de-a lungul întregii cariere.
Acestea sunt doar trei exemple de declaratii. Celelalte sunt in aceeasi nota si le puteti citi in Observatorul militar nr. 4.
Din declaratiile acestora, tragem concluzia ca pentru militarii cu o vechime completa aceasta lege este benefica. Atunci pe cine afecteaza ea daca din sondajul de pe roarmy rezulta ca un procent de 85% din pensii au scazut? Au scazut aceste pensii datorita indiferentei pensionarilor care nu au depus adeverintele de venituri la sfatul SCMD? Au scazut aceste pensii datorita incapacitatii ministerului de a procesa toate dosarele depuse la Directia Financiara? Au scazut aceste pensii datorita inadvertentelor din adeverintele de venit? Au scazut aceste pensii datorita faptului ca respectivii au vechime incompleta?
Unde este adevarul?
Atat in prima parte, deficitara de recalculare, cand s-a facut din burta modificarea, cat si acum, cand in sfarsit s-a aplicat legea facuta si votata de acesti tradatori, pensiile au crescut nesemnificativ, dar, ca sa fie facuta trteaba ca la romani, sa mai existe terenul ca rezervistii pensionari sa se ijnjure in continuare intre ei, s-a ales modalitatea de a se mari substantial pensiile majoritatii subofiterilor si maistrilor militari, ofiterii trebuind sa se multumeasca cu cel mult un adaos de 100 lei, ajungandu-se ca un subof. sau maistru subordonat acelui ofiter sa aiba pensia cu 1/2 mai mare, ca de, a fost subofiter necajit, atunci ofiterii ce rol mai au daca pensia lor va fi de 2/3 di cea a unui subofiter – calcule facute de generaleasa doctor in finante din minister si primul ministru, si el doctor, in drept – tara de ratati si pacatosi , asta este, minciuna si dezbinare ….
Va certati de pomana, o armata nationala este reflectarea in oglinda a societatii din care provine si in acelasi timp un organ cu o complexitate organizationala aparte si o functionalitate specifica. A caracteriza o organizatie functionala complexa doar din auzite, sub imperiul frustrarilor sau doar dupa secventele pe care cineva apropiat le surprinde fugitiv, intr-un anumit moment al vietii si activitatii, este o idiotenie (asertiunea nu-mi apartine dar tin foarte mult la ea). Astazi ati manifesta frustrarile datorate propriei incompetente este o moda, se poarta si inca cu gura mare, dovada d-l GUSA si nu numai…………..Domnule BOC, militarii nu au avut salarii, pentru ca acum sa vina unul ca tine si sa calculeze cat a fost contributia din salariile respective ! Militarii au avut SOLDA, un fel de cumul de mici salarii in functie de grad, comanda, functie, performante, etc. Contributivitatea militarilor domnule BOC este VIATA ! Daca va amintiti cumva juramantul militar spunea printre altele : … ”jur sa-mi dau viata pentru a apara pamantul stramosesc…” Contributivitatea pentru militari, d-le BOC este sangele . .Amintiti-va uitucilor : …”jur sa nu-mi precupetesc sangele …” CUM calculati d-le BOC Contributivitatea din valorile respective ? Se compara d-lor incompetenti – sangele si viata cu banii si prostia cu care ati contribuit voi ? STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA TUTUROR….AMARA…..AMARA……
Adevarul este ca de cele mai multe ori oamenii nu spun ADEVARUL !