sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLegislatieIndustria de aparare: datorii de circa un miliard de lei vor fi...

Industria de aparare: datorii de circa un miliard de lei vor fi sterse de guvern

Guvernul pregăteşte ştergerea datoriilor la buget ale firmelor din industria de apărare, de circa un miliard lei, folosindu-se de o normă UE care permite protejarea interesului militar naţional şi invocând că executarea silită a bunurilor va afecta volumul capacităţilor de producţie pentru apărare.

Pe lista companiilor din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Braşov, Şantierul Naval Mangalia, IOR Bucureşti, Romaero, Uzina Mecanică Orăştie, Construcţii Aeronautice.
Conform datelor aflate în evidenţa Ministerului Finanţelor, totalul datoriilor bugetare ale acestor companii, calculate pentru anul 2009, se ridică la 917,4 milioane lei.

Pierderile acumulate de către operatorii economici din industria de apărare provin în special din penalităţi şi majorări de întârziere aferente datoriilor istorice şi că fără influenţa acestor datorii s-ar putea realiza profit din activităţi de exploatare, iar companiile ar putea avea “o relaţie normală” cu instituţiile financiare şi ar putea să devină atractive în cazul privatizării.

Ştergerea datoriilor acumulate de către companiile din industria de apărare va fi tratată drept o măsură de redresare economico-financiară a acestora, relevă un document semnat de conducerea Ministerului Economiei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE