duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraProiectul Oficiului National pentru Cultul Eroilor (ONCE): „Un erou, o floare”. ...

Proiectul Oficiului National pentru Cultul Eroilor (ONCE): „Un erou, o floare”.

Capela militara
Capela militara
În saptamana 1-5 aprilie 2013, cand se desfasoara programul „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!, ONCE organizeaza intalniri cu elevii la ”Cimitirul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial de la Ghencea (1 aprilie, ora 10.00), Cimitirul Pro Patria, Parcela militarilor romani (2 aprilie, ora 10.00), Cimitirul Militarilor Sovietici – comuna Jilava (4 aprilie, ora 10.00).

In cursul acestor întâlniri, copiii vor avea prilejul sa se intalneasca cu specialistii Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, sa afle mai multe date despre eroii cazuti pe campul de lupta si sa constientizeze datoria morala pe care o avem fiecare dintre noi in a ne implica nemijlocit in cinstirea lor.

Cu aceasta ocazie, copiii vor desfasura mici actiuni de ingrijire la mormintelor militarilor morti in razboaie. La sfarsitul activitatilor, participantii vor primi diplome si premii simbolice.

Este inca o modalitate rara prin care copii pot face cunostinta cu traditiile, istoria si eroii acestei tari. Important este ca si cei pusi sa le indrume copiilor pasii sa aibă bunavoința și cheful necesar pentru a merge la aceste întâlniri.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE