duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraInternePrimul venit primul servit......la legitimatiile pentru rezervistii militari

Primul venit primul servit……la legitimatiile pentru rezervistii militari

Incepând cu 22 octombrie 2012, MApN da drumul procedurii de elaborare şi emitere a primelor 15.000 de legitimaţii pentru cadrele militare in rezerva si retragere, acestea urmând a fi distribuite în ordinea depunerii solicitărilor scrise la centrele militare pe raza cărora domiciliază respectivele cadre militare. Legitimatiile vor atesta provenienţa din Ministerul Apărării Naţionale, gradul militar şi funcţia avute la data trecerii în rezervă sau direct în retragere.

Astfel, potrivit MApN, cadrele militare în rezervă şi în retragere pensionari militari, provenite din Ministerul Apărării Naţionale, pot beneficia, începând cu 22 octombrie a.c., în condiţiile stabilite de Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M 76/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 518/2012, de legitimaţii care certifică provenienţa din Ministerul Apărării Naţionale, gradul militar şi funcţia avute la data trecerii în rezervă sau direct în retragere.

Repartiţia în teritoriu a celor 15.000 de legitimaţii se face proporţional cu numărul cadrelor militare în rezervă şi în retragere aflate în evidenţa centrelor militare judeţene.

Legitimaţia facilitează accesul pensionarilor militari în spaţiile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, destinate serviciilor medicale, refacerii capacităţii de muncă sau cazării, precum şi activităţilor recreative, sportive, culturale, în condiţiile stabilite prin actele normative specifice în domeniu.

Emiterea legitimaţiei se face la solicitarea scrisă a cadrelor militare în rezervă sau în retragere adresată comandantului centrului militar pe raza căruia domiciliază.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE