sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăCeremonii militareProgramul manifestarilor prilejuite de ziua Armatei Romaniei

Programul manifestarilor prilejuite de ziua Armatei Romaniei

Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită prin arborarea Drapelului Naţional la sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea unor ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării.

Programul manifestarilor prilejuite de ziua Armatei Romaniei, dat publicitatii de biroul de presa al MApN:
In perioada 17-25 octombrie, programul “Ziua Armatei României în şcoli” . Acest proiect cuprinde licee din Bucureşti (câte unul în fiecare sector) şi din ţară, în care o echipă formată din reprezentanţi ai birourilor de informare – recrutare, istorici sau veterani de război şi militari participanţi la misiuni în teatrele de operaţii vor prezenta importanţa Zilei Armatei României, tipurile de misiuni executate de militari şi oferta educaţională în instituţiile de învăţământ militar.

Duminică, 21 octombrie, între orele 10.00 şi 17.00, militarii vor organiza un eveniment public în Parcul Izvor, care va cuprinde expoziţii de armament, echipamente şi tehnică militară, standuri pentru promovarea profesiei militare, exerciţii de drill-team şi demonstrative terestre şi aeriene, reconstituirea unor scene de luptă şi instrucţie, jocuri marinăreşti şi concert de fanfară.
Luni, 22 octombrie, începând cu ora 13.00, la Palatul Cercului Militar Naţional se va desfăşura simpozionul aniversar „Ministerul Apărării Naţionale-instituţie fundamentală a organizării puterii armate a statului român”, iar marţi, 23 octombrie, de la ora 19.00, la Studioul de concerte „Mihail Jora” – Societatea Română de Radiodifuziune, va avea loc un concert de gală susţinut de Muzica Reprezentativă a M.Ap.N.
Miercuri, 24 octombrie, li se vor conferi Emblema de Onoare a Armatei României Majestăţii Sale Regele Mihai I al României şi foştilor şefi de stat, Emil Constantinescu şi Ion Iliescu.
In 25 octombrie vor fi organizate ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol (de la ora 08.30), Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial (de la ora 09.30) şi Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, din Parcul Tineretului (de la ora 11.00). Astfel de ceremonii vor fi organizate, în aceeaşi zi, şi în marile garnizoane din ţară şi la Ansamblul monumental de la Carei (de la ora 10.00).

Manifestările vor continua cu ceremonii de depunere a jurământului militar de către elevii şi studenţii din instituţiile militare de învăţământ şi o retragere cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – Palatul Cotroceni – sediul Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”, începând cu ora 20.00.

Seria de manifestări va fi încheiată în zilele de sâmbătă, 27 octombrie, şi duminică, 28 octombrie, când mari centre comerciale din Capitală şi din ţară vor găzdui evenimente de prezentare a Armatei României, organizate într-o concepţie modernă, dinamică şi deschisă către marele public. Activităţile vor cuprinde exerciţii demonstrative, standuri de tehnică şi armament, spectacole ale muzicilor militare, precum şi alte activităţi care să permită cetăţenilor să se familiarizeze cu principalele misiuni ale Armatei României.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE