sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraPresedintele Traian Basescu la ceremonia de investire a noului Sef al Statului...

Presedintele Traian Basescu la ceremonia de investire a noului Sef al Statului Major General

Presedintele Traian Basescu a participat, marti, la ceremonia de investire in functie a noului sef al Statului Major General, generalul-maior Stefan Danila. Acesta a fost numit in functie in locul amiralului Gheorghe Marin, printr-un decret semnat, luni, de catre presedintele Traian Basescu. „Am incredere in tineretea noului sef al Statului Major General si am convingerea ca armata va continua sa evolueze pozitiv si va continua procesele de reforma”, a afirmat seful statului, la ceremonia de investire.

Traian Basescu l-a felicitat pe fostul sef al Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, spunand ca mandatul acestuia a fost marcat de „cresterea nivelului de pregatire a armatei – cresterea numarului de aplicatii, cresterea numarului de unitati certificate NATO”, dar si pentru faptul ca „Armata romana a probat ca are resurse de a indeplini misiunile externe”.

„Am incredere mare in tineretea noului sef al statului major general si am convingerea ca Armata va continua sa evolueze pozitiv si va continua procesele de reforma”, a adaugat Traian Basescu.
„Procesele de reforma sunt o constanta e evolutiei oricarei institutii, pentru ca nevoia de adaptare in aceste vremuri este stringenta, cine nu se adapteaza este condamnat sa devina ineficient”.
„Indiferent de evolutia programelor de dotare a Armatei, si eu sper ca toate cele incepute sa continue (asa cum arata bugetul acestui an nu exista temeri ca programele incepute vor fi stopate), dar obiectivul major trebuie sa fie buna instruire pentru utilizarea echipamentelor pe care le avem acum. Romania nu are acum forta de a genera o explozie a retehnologizarii Armatei, insa importanta este instruirea pentru folosirea echipamentelor pe care le detinem in prezent”, a mai spus Traian Basescu.
„Cred ca ceea ce a facut domnul ministru Oprea arata ca atunci cand politicul se preocupa, le este bine si oamenilor. Atunci cand l-am auzit spunand prima data ca nu trebuie sa existe pensii mai mici de 3.000 de lei pentru militarii cu stagiul intreg in Armata, am primit cu oarecare sceptisicim acest lucru. Aseara insa i-am invitat pe domnul ministru si pe premier sa am convingerea ca aceasta masura este aplicabila”, a incheiat seful statului.

El a informat că luni seară a avut o discuţie despre pensiile militare împreună cu premierul Boc şi cu Gabriel Oprea şi a primit garanţii că promisiunea nemicşorării pensiilor este viabilă. „Aseară l-am invitat pe dl ministru şi pe premier, să am convingerea că această promisiune a dlui ministru Oprea şi a premierului este aplicabilă şi va funcţiona începând cu 1 ianuarie. Confirmarea premierului, cu calculele în faţă, arată că dl ministru Oprea a reuşit să protejeze pensionarii militari (…) Este un lucru bun şi arată că a existat preocupare”, a continuat Băsescu.

Şeful statului l-a lăudat pe ministrul Apărării pentru că a construit locuinţe de serviciu pentru militari valorificând terenurile nefolosite ale Armatei. „Nu în ultimul rând, m-a bucurat mult abordarea pragmatică în ceea ce priveşte utilizarea terenurilor. Vă mărturisesc că abia acum am văzut ce poate face Armata, utilizând propriile ei resurse, din punct de vedere social. Am înţeles că parte din terenurile care până acum stăteau şi erau pândite să fie scoase din patrimoniul Armatei şi să devină nu ştiu ce terenuri pentru dezvoltări imobiliare, am observat cu satisfacţie că nu s-au mai cedat, iar cele care au fost scoase din circuitul Armatei, se utilizează pentru construcţie de locuinţe, în care şi Armata va avea procentul de locuinţe”, a punctat Traian Băsescu.

Mai multe date despre noul sef al Statului Major General puteti gasi aici

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE