sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraPresedintele Romaniei: românii nu trebuie să se teamă de o agresiune

Presedintele Romaniei: românii nu trebuie să se teamă de o agresiune

Presedintele Romaniei Traian Basescu
Presedintele Romaniei Traian Basescu
Preşedintele Romaniei a declarat, luni, la Adevarul Live, că, în mod categoric, nu va fi război în zona Mării Negre, iar românii nu trebuie să se teamă de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei, România neavând riscuri de securitate directe.

Din declaratiile presedintelui Basescu la Adevarul Live:

Din punct de vedere militar nu se schimbă nimic în Crimeea. Rusia va menţine acolo toată flota de la Marea Neagră. Numărul de militari va fi tot de 25.000. În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României din partea Federaţiei Ruse sau a Ucrainei. Dacă am fi fost în pericol iminent aş fi spus-o.

Pentru mine ce s-a întâmplat în Crimeea este un scenariu posibil în Republica Moldova. Ştim toţi că Republica Moldova este un al doilea stat românesc şi nu ne-ar conveni un astfel de scenariu. Dar în niciun caz România nu va interveni militar. Abordarea politică la Chişinău este una riscantă, aceea de a nu spune direct la Moscova ce vrea.

Este foarte greu de crezut că un astfel de referendum va trece acum în Republica Moldova.

Nu voi mai insista pe susţinerea proiectului de un ire a României cu Republica Moldova pentru că e clar că nu are susţinere politică.

Vladimir Putin e un om puternic care nu va ezita niciodată să apere interesele Federaţiei Ruse şi care în mod categoric are ca obiectiv restabilirea frontierelor Uniunii Sovietice într-un mod sau altul, cu vorba bună sau cu tancurile.

In Ucraina, situatia nu este tocmai roza, Parlamentul ucrainean aproband astazi o mobilizare parţială pentru a face faţă „ingerinţei Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei”.

Un număr de 275 de deputaţi au aprobat această mobilizare cerută de preşedintele interimar Oleksandr Turcinov, având în vedere „agravarea situaţiei politice în ţară şi ingerinţa Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei”. Alţi 33 de deputaţi nu au participat la vot. Nu a fost contabilizat nici-un vot împotrivă.

Turcinov a venit in fata parlamentarilor avand semnat deja decretul mobilizarii, „ca urmare a riscului unui atac armat direct asupra Ucrainei si a invaziei Crimeii, pe care Rusia incearca sa o mascheze printr-un referendum care nu va fi niciodata recunoscuta comunitatea internationala.

Acest decret va intra in aplicare imediat dupa ce este aprobat de Parlament”, a spus Turcinov, imediat ce a inceput sesiunea parlamentului ucrainean de luni, scrie nahnews.com.ua.

Sub prevederile acestui decret, vor fi chemati la arme 40.000 de rezervisti. Andrei Paruby, ministrul ucrainean al Apararii Nationale si al Consiliului National de Aparare a spus Parlamentului ca 20.000 de rezervisti vor fi incorporati in armata si 20.000 vor intra in randul nou-createi Garzi Nationale.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Preşedintele Romaniei poate să declare, în mod CATEGORIC orice dorește pentru că marea majoritate a românilor nu mai cred în mod CATEGORIC în spusele domniei sale.
    In bazinul Mării Negre miroase a praf de pușcă, războiul are multe forme, lupta armată e ultima din ele.
    Românii sunt agresați permanent în propria țară,in fel de fel de fel de forme, politice, economice, sociale, legislative, administrative, educaționale, culturale, audiovizuale, etc.
    Indiferent de ce spune președintele de câteva săptămâni mulți din cei propozabili a fi mobilizați își fac ori refac pașapoartele, solicită vize și caută diverse destinații, destul de departe de această zonă sigură, mulți dintre ei se pregătesc, în caz de nevoie, de plecare cu câțel și purcel.
    Cei care pot, au plecat, pleacă și vor pleca pentru că principalul inamic al romanilor este chiar România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE