luni, iulie 15, 2024
AcasăPoliticaPonta:”Bugetul Apararii va fi un atac impotriva integritatii si capacitatii de functionare...

Ponta:”Bugetul Apararii va fi un atac impotriva integritatii si capacitatii de functionare a Armatei”

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca Romania se va situa in afara angajamentelor asumate ca membru NATO, daca proiectul de buget pe 2011 propus de Guvern va fi adoptat.

”Daca Romania va avea bugetul propus de Guvernul Boc, va fi total in afara obligatiilor pe care si le-a asumat ca membru NATO. Practic, bugetul Apararii, dincolo de satisfacerea catorva probleme de clientela politica ale aliatilor PDL, va fi un atac impotriva integritatii si capacitatii de functionare a Armatei romane”, a declarat, luni, Victor Ponta.

Liderul social-democrat a precizat ca PSD va construi un buget alternativ, bazat pe actualele cifre macroeconomice.

”Va fi un buget in care vom arata ca banii care se duc in mod strict clientelar catre ministerul doamnei Udrea ar trebui sa fie realocati exact in zonele de la care Guvernul Boc taie cel mai mult anul viitor, educatie si sanatate”, a mai spus Ponta.

In replica, UNPR al carui membru este si Ministrul apararii raspunde:

”După ce a militat împotriva intereselor României, susţinând că ţara noastră nu a îndeplinit condiţiile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, Victor Ponta recidivează. Victor Ponta are impresia că, pentru a-i fi lui bine, României trebuie să-i fie rău. Imaturitatea şi iresponsabilitatea îl împing la declaraţii care lovesc nu atât în adversarii politici, cât în interesele şi obiectivele naţionale”, susţine UNPR.
Potrivit Uniunii Naționale pentru Progresul României, Ponta a dat dovadă de o ”elementară lipsă de documentare şi de un incalificabil apetit pentru minciună”, atunci când s-a referit la bugetul pe 2011 alocat Ministerului Apărării. ”Începând cu anul viitor, fondurile necesare plăţii pensiilor militare nu vor mai fi prevăzute în bugetul Ministerului Apărării Naţionale, ci vor intra la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, plata făcându-se, potrivit noii legislaţii, prin Ministerul Muncii. Prin urmare, diminuarea bugetului cu suma reprezentată de pensiile plătite până acum de Ministerul Apărării Naţionale este firească şi nu afectează capacitatea Armatei de a funcţiona în condiţii normale”, mai precizează UNPR.
Victor Ponta a declarat, luni, că bugetul alocat Apărării în 2011 reprezintă un atac la adresa Armatei române.

Sursa: e-politic.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE