miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraPensiile militare care au scazut, vor fi plătite doar din 2014

Pensiile militare care au scazut, vor fi plătite doar din 2014

Ponta in Afganistan
Ponta in Afganistan
Guvernul a avizat favorabil proiectul legislativ privind plata pensiilor militare recalculate la nivelul din decembrie 2010, dar cu condiţia ca legea să fie aplicată din ianuarie 2014, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Decizia a fost luată după ce premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvenul nu are în acest moment resurse pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar reprezentând pierderi ale militarilor la calcularea pensiilor, el arătând că această sumă ar putea fi găsită eventual din ajustări în bugetele de pensii ale ministerelor.

„Anul acesta nu avem încă sursa de finanţare. Dacă o găsim, cu atât mai bine. Există condiţionarea bugetului. În acest moment în buget nu sunt alte resurse”, a spus Ponta.

El a spus că ministerele Apărării şi de Interne caută să facă o realocare din fondurile pe care le au deja la dispoziţie.

„Dar ministerul Apărării şi ministerul de Interne – sunt mai puţine situaţii la serviciile de informaţii, partea substanţială este la MApN şi la MI – şi în aceste zile şi în continuare o să caute din fondurile pe care le au deja la dispoziţie o realocare în aşa fel încât să se poată aplica cât mai repede. E un lucru de a face dreptate – în primul rând să recunoaştem un drept şi după aceea să vedem când putem să-l şi realizăm”, a adăugat Ponta.

Actul normativ stabileşte că plata în acest cuantum va fi efectuată începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare această lege.

NR: As vrea sa vad acum reactiile acelor pensionari militari care strigau in gura mare prin toata presa ca onoarea si recunoasterea meritelor este mai presus de bani. Iata ca dreptul este recunoscut…..tine el de foame cuiva? Cred ca este mult mai importanta lupta pentru revenirea pensiei la cuantumul normal decat vrajeala politicianista la care anumiti rezervisti participa.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Minciuna,…guvernul nu a avizat nimic.
    Cititi comunicatul de presa referitor la subiect si veti vedea cum stau lucrurile!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE