miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăPoliticaImplicarea in politica distruge SCMD-ul. Este desfiintarea sindicatului o solutie pentru disponibilizati?

Implicarea in politica distruge SCMD-ul. Este desfiintarea sindicatului o solutie pentru disponibilizati?

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate
Zilele acestea tot mai multe filiale ale sindicatului militarilor disponibilizati adopta pozitii vehemente de negare a activitatilor desfasurate de conducerea de la centru a sindicatului, a luarilor de cuvant nu tocmai conforme cu statutul de militar la diferite posturi de televiziune.

Cu doar doua zile în urmă scriam despre un lucru anormal ce li se intampla militarilor disponibilizati zilele acestea, tararea fara voia lor in jocurile politice ale unora: Pensionarii militari tarati fara voie in scandalurile politice. Iata ca si filialele SCMD din teritoriu adopta pozitii vehemente fata de aceste jocuri politice si fata de nerezolvarea adevaratelor probleme legate de cuantumul pensiei.

Daca filiala SCMD Constanta protesteaza fata de limbajul slugarnic al unui membru ”de vaza” al sindicatului, filiala Brasov a adoptat o pozitie ferma, desfiintand filiala, marea majoritate a membrilor filialei renuntand la calitatea de membru.

Din punctul meu de vedere se renunta prea usor la lupta, desfiintarea sindicatului nefiind solutia optima, ci poate schimbarea conducerii acestuia, care de-a lungul timpului a adus numai prejudicii de imagine atat sindicatului cat si militarilor in ansamblul lor.

Cu sfatul de a nu renunta atat de usor la lupta pentru drepturile castigate in baza unor legi in vigoare , iata doua dintre comunicatele filialelor:

COMUNICATUL NR.88 al SCMD filiala 1 Brasov

Azi, 16.04.2013, între orele 17.00 – 18.30, la sediul SCMD Filala 1 Braşov, din Str. Nicolae Bălcescu nr.67, a avut loc adunarea generală a Filialei.

1. În cadrul adunării generale, următorii membri ai Biroului Operativ şi-au prezentat demisiile din funcţiile respective:
Col.(r). Isac Victor – din funcţia de secretar;
Col.(r). Ciocoiu Gheorghe – din funcţia de vicepreşedinte;
Col.(r). Drăghici Ion– din funcţia de vicepreşedinte;
Col. (r). Ţuţuianu Adrian- din funcţia de vicepreşedinte.
După aprobarea demisiilor celor patru membri, subsemnatul gl.mr.(r) Petrişor Mandu am semnat demisia personală din funcţia de preşedinte al Filialei 1 Braşov. Totodată, am anunţat plenul adunării generale că astăzi la orele 22.00 voi înainta către secretariatul SCMD, odată cu demisia, şi cererea de retragere din SCMD.
Ca urmare a solicitărilor de retragere din SCMD a tuturor celor prezenţi la adunarea generală, s-a supus la vot autodizolvarea Filialei 1 Braşov. Propunerea a fost aprobată cu unanimitate de voturi iar procesul verbal al adunării generale a fost semnat de toţi participanţii cu menţiunea : „azi, 16.04.2013 orele 18.00 am hotărât retragerea din SCMD Filiala 1 Braşov şi autodizolvarea Filialei 1 Braşov, următorii (urmeaza semnaturile fiecaruia)”.
Cererile de demisie ale membrilor Biroului Operativ şi cererea de retragere din SCMD a subsemnatului, Gl.mr.(r) prof.univ.dr. Petrişor Mandu, au fost înaintate Secretariatului general al SCMD prin poşta electronică.
2. Această hotărâre adoptată în unanimitate, este irevocabilă şi motivată de:
2.1. Lipsa de unitate, conlucrare şi coordonare sindicală în scopul îndeplinirii obiectivelor SCMD;
2.2. Situaţia necorespunzătoare a rezolvării legale a litigiului pensiilor militare diminuate;
2.3. Absenţa unei strategii sindicale;
2.4. Compromiterea, prin limbaj şi atitudine, a valorilor care ne-au consacrat;
2.5. Promovarea stărilor de confuzie, delăsare, amânare şi manipulare a structurilor teritoriale;
2.6. Persitenţa şi consistenţa situaţiilor dramatice cu care se confruntă unii camarazi;
2.7. Poziţionarea forţată în jocurile de putere politică, între minciună şi adevăr ce au generat situaţii compromiţătoare.

Dragi camarazi,
Din acest moment, vom discuta prin telefon şi prin poşta electronică. Acest blog nu mai este activ. Noi am hotărât înfiinţarea Filialei şi noi am hotărât astăzi, autodizolvarea acesteea.
Adresăm celorlate Filiale mulţumirile noastre pentru sprijin şi aprecieri. De asemenea, adresăm mulţumiri Comitetului Director al SCMD, pentru efortul depus. Acest comunicat a fost transmis şi la secretariatul SCMD.

GL.mr.(r). Petrişor Mandu

Punct de vedere al filialei SCMD Constanţa

La data de 4 martie 2013 la întâlnirea cu ministrul apărării naţionale, domnul Mircea Duşa, col.(r) Valeriu Pricină a adus elogii eforturilor depuse de Gabriel Oprea, pentru rezolvarea problemelor pensiilor militare.

Deasemenea pe timpul unei emisiuni tv, domnul col.(r) Valeriu Pricină, a prezentat într-o manieră incalificabilă acţiunile aceluiaşi Gabriel Oprea, stârnind îngrijorarea şi dezaprobarea membrilor SCMD care au urmărit această emisiune.

În aceste condiţii Biroul Operativ al SCMD – filiala Constanţa, având în vedere afinităţile declarate ale domnului col.(r) Valeriu Pricină faţă de acest personaj detestabil, în şedinţa din data de 16 aprilie 2013, a hotărât în unanimitate să propună CD al SCMD următoarele măsuri:
domnul col.(r) Valeriu Pricină să prezinte în emisiunile tv la care este invitat poziţii personale şi nu poziţia SCMD;
domnul col.(r) Valeriu Pricină să nu mai participe la negocierile cu reprezentanţi ai guvernului sau ai altor instituţii, neexistând garanţia apărării corecte a intereselor membrilor sindicatului.

Biroul Operativ al SCMD- filiala Constanţa

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Sindicatul ar trebui „reformat”, la nivelul comitetului director,cu oameni care stiu sa puna problemele in fata guvernantilor, intr-un limbaj ferm, civilizat si cu formularea unor propuneri fezabile -proiecte de acte normative bine gandite si mai ales, bine „puse in pagina”.
    Desfiintarea sindicatului, nu cred ca este o solutie.
    Actuala conducere nu stie sa finalizeze actiunile la care se angajeaza si, mai mult,se implica politic.

  2. In sfarsit, pozitii care pot spala „rusinea” care a acoperit „uniforma militara”, fie ea in „rezerva sau activa” !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular