vineri, septembrie 22, 2023
AcasăActualitate militaraOpriţi tragediile din Armata Română!

Opriţi tragediile din Armata Română!

Deputatul independent de Alba Călin Potor a precizat într-o declaraţie politică că ultima tragedie din armata română, moartea celor doi soldaţi români în Afganistan, ar trebui să fie un semnal că participarea trupelor române în teatrele de operaţiuni nu se mai justifică.

Călin Potor a declarat că în acest moment România şi-a făcut datoria faţă de NATO, demonstrând că putem fi parteneri loiali şi că marile puteri se pot baza pe noi. „Consider că participarea bravilor noştri soldaţi în teatrele de operaţii nu se mai justifică absolut deloc în acest moment iar jertfele soldaţilor români sunt inutile. Cred că România şi-a făcut datoria cu prisosinţă din acest punct de vedere. Am demonstrat că putem fi parteneri loiali ţărilor membre NATO, că marile puteri ale lumii se pot baza pe noi, însă jertfele umane trebuie să înceteze într-un fel. Cu cei doi, numărul militarilor români morţi în Afganistan se ridică la 17, iar cel al răniţilor la 55. Este prea mult! Până mai ieri, moartea soldaţilor români era folosită de mai-marii ţării în scop electoral, acum însă dispariţia lor nu mai foloseşte nimănui…”, a precizat în declaraţia poltică deputatul independent de Alba, Călin Potor.
De asemenea, Călin Potor îi îndeamnă pe mai marii ţării ca în acest moment să reflecteze mai mult la retragerea trupelor române din teatrele de luptă din diferite ţări.
„Pe fondul intenţiei tot mai multor state de a-şi retrage trupele din teatrele de operaţii, sunt de părere că România trebuie să reflecteze mult mai serios asupra acestui demers. În plin proces de restructurare internă, Armata Română trebuie să fie mult mai concentrată pe derularea reformelor instituţionale şi pe creşterea gradului de profesionalism. Trebuie să urmărim mult mai mult performanţa internă a Armatei, şi abia apoi să ne ocupăm de misiuni de salvare a altor state, însă nu cu preţul unor vieţi nevinovate. Iată de ce reiterez ideea că România trebuie să-şi retragă trupele din teatrele de operaţii, până nu vom fi nevoiţi să avem mai multe sicrie decât militari…Cred că mai-marii Armatei şi ai statului trebuie să reflecteze mai serios asupra acestui aspect. Sacrificiile soldaţilor români trebuie curmate definitiv prin retragerea trupelor, cu atât mai mult cu cât ne-am făcut cu prisosinţă datoria faţă de partenerii noştri extreni din NATO şi Uniunea Europeană”, precizează în declaraţia politică deputatul de Alba, Călin Potor.

Sursa: informatiadealba.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular