duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraMilitarii pică testele psihologice de misiune

Militarii pică testele psihologice de misiune

Nu că ar fi cu toţii oligofreni congenitali, nici vorbă de aşa ceva. O fac însă intenţionat. Şi doar în cazul celor de misiune, pentru a nu fi trimişi cu japca în Afganistan, cum îi obligă legea promovată recent de ministrul Apărării Naţionale. Dacă ar pica şi testele anuale, atunci ar putea fi daţi afară din armată.

Dar aşa, nu mai pot fi trimişi “carne de mici” la talibani. Iată cum “interesul naţional” va trebui să găsească alte soluţii pentru a asigura contingentele tot mai mari de soldaţi pe care să-i trimită în prima linie a frontului, pentru că voluntari nu se mai găsesc.
Decît “momeală”…
Armata întîmpină mari dificultăţi în a înlocui cele două batalioane aflate în prezent în Kandahar şi Zabul. Iar explicaţia este cît se poate de simplă. Oamenii nu mai vor să plece voluntari. Pentru că riscurile sînt tot mai mari şi banii primiţi se împuţinează, culmea, pe zi ce trece. Aşa că, în disperare de cauză, ministrul Gabriel Oprea promovează un demers legislativ privind obligativitatea angajaţilor de a participa la misiunile din străinătate. Numai că nici nu a apucat să intre în vigoare legea “luatului cu arcanul”, că militarii vizaţi au şi găsit remediul. Mulţi dintre ei s-au hotărît să pice intenţionat testele psihologice pe care trebuie să le dea înainte de pregătirea specială de dinaintea plecării.

Sursa: ziarero.antena3.ro

Nota redactiei: fiind vorba de voluntari,propunem ministrului apararii sa convoace parlamentul in………..Afganistan. Ca si numar, sunt cam tot atatia cat are un batalion. Propunem totodata ministrului sa-i oblige sa mearga la cersit de HUMWEE si MRAP, poate domniile lor fiind parlamentari au mai mult succes.
Revenind la problema, este normal ca militarii sa nu mai doreasca sa mearga in teatrele de operatii in conditiile in care se fac diferentieri intre categoriile de personal la diurna, in conditiile in care le-au fost reduse salariile cu 25%, in conditiile in care dotarile sunt din ce in ce mai precare.
Domnule ministru, cu arcanul nu merge, nu este o varianta. Ofiterii si subofiterii traiesc in teatru in aceleasi conditii, suporta aceleasi privatiuni, deci si diurna pentru care ei merg acolo ar trebuisa fie aceeasi, asa cum este in tara. Reducerea salariilor in tara ,lasa familiile militarilor in imposibilitate de plata a datoriilor. O tehnica invechita cu ARO si TAB nu face fata conditiilor vitrege din teatrele de operatii in care Romania are trupe. Diurna de 70 euro respectiv 90 nu mai atrage pe nimeni. Militarii pot castiga acesti bani lejer in Spania sau Italia la cules de capsuni sau in constructii, fara a fi in pericol de a sari in sus cu masina.
Deci domnule ministru, in momentul in care veti rezolva aceste probleme , veti avea militari dispusi sa se sacrifice.
Un sfat prietenesc: lasati luatul cu arcanul si treceti la rezolvarea problemelor reale……

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE