marți, noiembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraOfiter din fortele speciale romane ranit in Afganistan

Ofiter din fortele speciale romane ranit in Afganistan

Militari romani in Afganistan
Militari romani in Afganistan
Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii astazi de catre biroul de presa al MApN, un ofiter roman din fortele pentru operatii speciale, ce actioneaza in teatrul de operatii Afganistan, a fost ranit in urma unui atac insurgent al talibanilor.

Asfel, căpitanul Mircea-Ştefan Popa din forţele pentru operaţii speciale, aflat în misiune în Afganistan, a fost rănit în urma unui atac insurgent executat asupra coloanei de autovehicule în care se afla, se arata in comunicat.

Militarul a fost stabilizat hemodinamic la faţa locului şi, ulterior, a fost evacuat la un spital de campanie.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a ofiţerului rănit.

Cel mai recent incident de acest gen a avut loc la 20 septembrie 2015, când trei militari români care acţionau în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniţi uşor, în urma exploziei unei maşini-capcană, amintește Agerpres. Militarii, care executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de baza militară de la Kandahar, făceau parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani”. Este vorba despre: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflaţi la cea de-a doua misiune în Afganistan, şi caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune într-un teatru de operaţii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular