duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitate militaraO noua rotire de trupe in Afganistan

O noua rotire de trupe in Afganistan

Secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu si loctiitorul Sefului Statului Major General, generalul-locotenent Stefan Oprea, au participat miercuri, 7 iulie, la Bistrita, la ceremonia prilejuita de plecarea în misiune în Afganistan a militarilor Batalionului 812 Infanterie „Soimii Carpatilor”.
În mesajul prezentat de secretarul de stat Vasile-Ozunu, ministrul apararii nationale Gabriel Oprea le-a cerut militarilor bistriteni ca, în spiritul camaraderiei de arme si solidaritatii care îi caracterizeaza, sa aiba grija unul de altul, sa se protejeze reciproc, în orice împrejurare, sa tina seama de lectiile învatate si sa respecte strict procedurile de angajare în lupta.

„Prezenta dumneavoastra în teatrul de operatii reprezinta materializarea sporirii semnificative în acest an a aportului României la asigurarea securitatii si stabilizarii Afganistanului, efort însemnat prin care Armata României îsi onoreaza statutul de contributor activ la îndeplinirea misiunilor din teatrele de operatii.

Dumneavoastra, cei care actionati în teatrul de operatii reprezentati pentru mine, ca ministru al apararii nationale, prima mea grija. Suntem preocupati atât la nivelul conducerii Armatei, cât si la cel al comenzilor Brigazii 81 si Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, de asigurarea conditiilor pentru sporirea gradului de siguranta si protectie pe timpul îndeplinirii misiunilor si pentru sprijinirea familiilor dumneavoastra”, le-a mai transmis ministrul Gabriel Oprea.

Totodata, ministrul le-a multumit militarilor care au actionat si actioneaza pentru limitarea efectelor inundatiilor, aratând ca, asa cum Armata actioneaza în prima linie pe frontul coalitiei antiteroriste, pentru îndeplinirea angajamentelor internationale si pentru a tine flagelul terorist departe de granitele noastre si ale Aliantei, tot asa aici, în tara, armata îsi îndeplineste cu hotarâre misiunile de a veni în ajutorul populatiei si în sprijinul autoritatilor locale în batalia apriga cu puhoaiele revarsate.

La festivitate au mai participat, alaturi de rudele militarilor, Seful Statului Major al Fortelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica-Radu, reprezentanti ai conducerii Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” si ai autoritatilor publice locale.

Batalionul 812 Infanterie „Soimii Carpatilor” va înlocui Batalionul 33 Manevra si are o bogata experienta internationala, participând, începînd cu 1996, la misiuni în Angola, Balcanii de Vest, Irak si Afganistan. Aceasta misiune va fi a treia prezenta a militarilor bistriteni în teatrul de operatii din Afganistan.
Sursa: Ministerul Apararii Nationale

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular