joi, februarie 22, 2024
AcasăPoliticaMonument pentru militarii morţi la Tuzla.

Monument pentru militarii morţi la Tuzla.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat duminică, la Constanţa, la finalul manifestărilor dedicate Zilei Marinei, că celor 12 militari morţi în catastrofa aviatică de la Tuzla, la începutul lunii iulie, le-ar putea fi dedicat un monument comemorativ şi că aceştia vor fi avansaţi post-mortem.

Gabriel Oprea a mai precizat că, după finalizarea anchetei, militari ce vor fi avansaţi în grad, post-mortem, vor fi decoraţi. „La finalizarea anchetei penale îi avansăm post-mortem şi îi propunem la decorare cu Ordinul Steaua României cu Spade, pentru că au murit la datorie”, a afirmat ministrul.

El a apreciat iniţiativa familiilor militarilor de a ridica un momentul la Tuzla, la locul producerii catastrofei aviatice şi susţine că Armata va sprijini această iniţiativă. „Cred că este o ideea foarte bună şi cred că putem să participăm şi noi pentru că, prin militarii ei, Armata Română reprezintă cel mai bun ambasador al imaginii României în lume, în momentul de faţă”, a menţionat Gabriel Oprea.

De asemenea, ministrul a precizat că Armata a sprijinit şi continuă să sprijine familiile militarilor morţi atât în catastrofa aviatică de la Tuzla, cât şi în cea din judeţul Braşov.

Sursa:AGERPRES

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE