miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraSe intampla si minuni: pe aerodromul de la Fetești lucrările sunt în...

Se intampla si minuni: pe aerodromul de la Fetești lucrările sunt în grafic

Aceasta este concluzia la care a ajuns ministrul Dușa, care a evaluat joi, 21 august, stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii aerodromului de la Fetești: lucrarile sunt in grafic.

Lucrările de modernizare prevăzute în proiect, a cărui valoare totală este de 32 milioane de euro, vizează sistemul de frânare de avarie, platformele de parcare și de mentenanță ale aeronavelor, depozitele de muniții și cele de carburanți, hangarul de mentenanță, dar și pista de aterizare-decolare.

Ministrul a declarat ca ”Aeroportul de la Fetești va deveni unul la standarde NATO, compatibil cu tehnica de dirijare și de operare a zborurilor avioanelor F-16, care vor intra în dotarea Armatei României la începutul lui 2016.”

Potrivit ministrului lucrările de modernizare a pistei sunt realizate în proporție de 42%, termenul de încheiere pentru acest segment al proiectului fiind luna noiembrie 2015, când vor fi finalizate și celelalte obiective.

Din bugetul M.Ap.N. sunt alocate 11 milioane de euro pentru acest proiect de modernizare, iar din finanțările prin Programul NATO de Investiții în Securitate (NSIP), aproximativ 21 milioane de euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE