duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraÎntâlnire româno-americană la sediul M.Ap.N.

Întâlnire româno-americană la sediul M.Ap.N.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit astăzi, 20 august, la sediul M.Ap.N., cu Însărcinatul cu Afaceri al misiunii diplomatice a SUA în România, Dean Thompson. Acesta a fost însoțit de către Christina Evans, directorul Grupului Majoritar al Comisiei de Buget din cadrul Senatului SUA, Subcomisia pentru construcții militare.

Christina Evans este prezentă în România ca urmare a solicitării adresate Senatului SUA de către Administrația americană pentru realizarea Inițiativei de Reasigurare Europeană (European Reassurance Initiative) anunțată de președintele Barack Obama.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la situația din Ucraina care, în opinia ministrului Dușa, reprezintă ‘un motiv de îngrijorare atât pentru NATO, cât și pentru România, ca stat aliat’, dar și la evoluția situației din zona Orientului Mijlociu.

Ministrul Dușa a reafirmat angajamentul țării noastre pentru dezvoltarea și intensificarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și a apreciat rolul bazei militare de la Mihail Kogălniceanu, ‘ca un punct important în procesul de rotație a trupelor americane din Afganistan’.

De asemenea, ministrul român a informat partea americană asupra stadiului lucrărilor de la Deveselu.

‘Totul se derulează conform graficului. Lucrările evoluează bine și toate activitățile asociate securizării bazei militare se încadrează în calendarul stabilit. Chiar astăzi, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, voi face o analiză la fața locului a stadiului realizării lucrărilor ce se execută în afara bazei militare — stație de epurare, canalizare, rețea apă’, a mai spus ministrul Dușa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE