duminică, septembrie 24, 2023
AcasăActualitate militaraMita pentru misiuni in Afganistan: acuzatii de coruptie la ”Scorpionii Rosii”

Mita pentru misiuni in Afganistan: acuzatii de coruptie la ”Scorpionii Rosii”

Militari romani in Afganistan
Militari romani in Afganistan
Chiar daca pe postul de televiziune Digi24 se afirma ca la Ministerul Apararii Nationale ar exista aproape 100 de plangeri trimise de militari nedreptatiti la testele selectiei pentru Afganistan, ministrul Dusa confirma doar sapte, astfel ca o comisie de control va verifica cele afirmate de militari.

Prezent la Timisoara, la festivitatea de repatriere a 500 de militari ai batalionului „Scorpionii galbeni” din teatrul de operatii din Afganistan, ministrul Dusa a declarat ca a auzit aceste zvonuri si ca a dispus formarea unui colectiv de control pentru verificarea acestor acuzatii.

„Daca sunt asemenea semnale in armata romana, atunci le vom combate cu fermitate. Am dispus controale si voi lua masurile necesare si voi sesiza organele abilitate ale statului”, a declarat ministrul.

„Am sapte sesizari ca nu la fiecare selectie care s-a facut s-a respectat ordinul de ministru privind criteriile de selectie. Daca voi constata ca nu a fost respectata metodologia, voi lua masurile care se impun”, a declarat Mircea Dusa la RTV.

Cu franchetea cu care ne-a obisnuit, ministrul a dezvaluit ca din primele cercetari exista deja un caz de neregularitati la testele pentru Afganistan si ca a luat deja masuri. „Din verificarile facute, intr-un singur caz am constatat ca s-au inversat notele”, a afirmat Dusa, adăugând că a dispus deja măsurile pentru corectarea acestei situaţii, insa a uitat sa prezinte si masurile luate, asa cum era normal.

Domnule ministru, despre mita pentru plecarile in teatrele de operatiuni se barfeste inca de la primul pas al unui militar intr-un teatru de operatii. Problema nu este barfa, pentru ca noi romanii suntem obisnuiti sa barfim. Problema apare insa la aceste cazuri confirmate care nu au ce cauta la o selectie pentru un teatru de operatii , cu atat mai putin Afganistanul. Un om nelalocul lui intr-un teatru de operatii pune in pericol viata colegilor, indiferent de functie, grad si misiuni.

Daca cineva si-a permis sa se joace cu viata militarilor din Afganistan, va rog sa va jucati si Domnia Voastra cu libertatea lui pentru ca acest personaj nu este militar ci un infractor ordinar.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular