sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăActualitate militaraTerenurile armatei: ministrul Dusa in vizita la Targu Mures

Terenurile armatei: ministrul Dusa in vizita la Targu Mures

Ministrul Dusa la Primaria Targu Mures
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a aflat, vineri, 23 august 2013, într-o vizită la Primăria Tîrgu Mureş, însoţit de general de brigadă Adrian Ciolponea, comandantul garnizoanei Tîrgu Mureş, şi colonel Mircea Şuta, locţiitor comandant de brigadă.

Discuţiile purtate de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale cu primarul Municipiului, Dorin Florea, s-au axat, în principal, pe găsirea soluţiilor necesare pentru asigurarea unui număr de locuinţe, care va fi stabilit după negocierea condiţiilor de punere în aplicare a Hotărârii de Guvern prin care a fost transferată în proprietatea oraşului cazarma de la Podul Mureş, cu terenul aferent, în suprafaţă de 4,5 ha.

S-au mai luat în discuţie:

-găsirea posibilităţilor de reabilitare a clădirii ce aparţine Cercului Militar Mureş, prin colaborarea dintre cele două autorităţi şi modul de utilizare ulterioară a spaţiilor reabilitate;

-întocmirea formalităţilor legale pentru transmiterea în proprietatea oraşului a unei suprafeţe de aproximativ 1700 mp din terenul situat în incinta Unităţii militare de tancuri, de-a lungul aliniamentului stradal, în vederea mutării unor obiective de pe un alt amplasament;

-situaţia altor obiective din oraş, care aparţin Ministerului Apărării Naţionale, asupra cărora urmează să se stabilească poziţiile fiecăreia dintre părţi, în funcţie de care vor fi promovate procedurile şi formalităţile prevăzute de lege în vederea implementării lor.

Chiar daca pana in acest moment niciunul din trocurile propuse de MApN in urma cedarii acestor terenuri (locuinte pentru militari in schimbul terenului) nu a fost finalizat, ministerul cedeaza in continuare terenuri in scopul rezolvarii situatiei locative a cadrelor militare.

Problema insa apare in momentul in care timpul expira si ministerul este pus in situatia de a-si lua inapoi terenurile.

Prezent la Timisoara saptamana trecuta, ministrul Dusa declara, ca mai multe terenuri ale Armatei, care au fost initial transferate autoritatilor locale ar putea reveni in subordinea ministerului, deoarece in baza unui contract si al unei hotarari de guvern, intre Ministerul Apararii si autoritatile locale, aceste terenuri au fost transferate pe o perioada de trei ani, timp in care ar fi trebuit sa fie construite, sau macar sa inceapa constructia de apartamente ANL.

”Mi-am manifestat disponibilitatea sa renegociem cele prevazute in hotararile de guvern pentru a nu pune piedica acelor programe. Sigur ca, de la caz la caz, am discutat pe aceste subiecte. Unde Armata nu mai are nevoie de acele terenuri, nu punem piedici ca administratiile locale sa isi indeplineasca obiectivele. In majoritatea cazurilor, ar fi trebuit construite locuinte ANL, insa programul ANL, stim bine, nu s-a mai dezvoltat asa cum erau planurile initiale”, a declarat Dusa.

Daca armata isi tine promisiunile, de ce nu o fac si primariile? Incompetenta, lipsa de bani sau pur si simplu asteapta trecerea timpului pentru a-si imparti terenurile?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular