marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraMinistrul apararii prezent din nou la ceremonii militare in tara

Ministrul apararii prezent din nou la ceremonii militare in tara

Nici nu a coborat bine din aeronava care l-a adus din Statele Unite ale Americii, ca ministrul Dusa a plecat din nou in tara pentru a participa la evenimente din viata Armatei Romane. Destinatiile au fost de aceasta data Sibiu si Arad.

Ministrul a participat joi, 24 octombrie, la Sibiu, la ceremonia de depunere a jurământului de către studenţii anului I din Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, desfasurata în Piaţa Mare a oraşului, de la ora 09.00.

La Sibiu, ministrul a anunţat în premieră, că luni, 28 octombrie, va avea loc inaugurarea oficială a lucrărilor la Deveselu, în prezenţa unor oficialităţi din Statele Unite ale Americii (SUA). Potrivit ministrului, lucrările ar urma să fie finalizate în anul 2015, scutul antirachetă de la baza Deveselu fiind prima facilitate de acest gen din Europa de Est.

„Vă anunţ în premieră că luni, la Deveselu, împreună cu partea americană, cu partenerii din Statele Unite, de la Pentagon, de la Ministerul Apărării, vom inaugura lucrările la acea locaţie, la ceea ce dumneavoastră cunoaşteţi ca scut antirachetă, dar, de fapt este vorba despre interceptări de rachete balistice, lucrare care trebuie să se realizeze în perioada următoare. Acest scut antirachetă trebuie să fie funcţional în 2015. Este prima facilitate de acest gen care se realizează în estul Europei, având în vedere că România este stat de graniţă al NATO şi UE. Inaugurarea lucrărilor va avea loc luni, la Deveselu”, a declarat Mircea Duşa.

Ministrul a facut din nou declaratii privind reforma necesara în legislaţia din domeniul militar.

“Legislaţia în domeniul militar este una care este mai veche de 10 ani şi se elaborează de către specialişti proiecte de legi care să modificce legile care au guvernat până acum sistemul militar care să facă mai flexibilă pregătirea şi formarea tinerilor ca şi militari şi desigur să le şi permită să avanseze în funcţii pentru că în timp legea s-a mai modificat şi carierea militară să nu mai fie una liniară”, a declarat ministrul.

“În momentul de faţă există o anumită organizare, din cauza bulversărilor care s-au făcut în ultimul timp, care nu mai corespunde cu organizarea piramidală a unei armate”, a mai declarat ministrul la Sibiu.

La Arad, ministrul Duşa, a decorat Drapelul de luptă al Batalionului 191 Infanterie „col. Radu Golescu” cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de cavaler, cu însemn pentru militari, de pace.

„Mâine (vineri- n.r) este Ziua Armatei şi am venit la Arad pentru a înmâna acest Ordin conferit Batalionului 191 Infanterie de către preşedintele Traian Băsescu, pentru faptele de vitejie din misiunile pe care această unitate le-a îndeplinit în ultima perioadă.

Militarii acestei unităţi de elită s-au aflat în teatre de operaţiuni, şi-au pus viaţa în pericol, au reprezentat cu cinste acolo Armata Română, motiv pentru care, conducerea MApN a propus Preşedintelui României conferirea acestui înalt ordin militar Drapelului de Luptă al acestei unităţi’, a declarat ministrul în Cetatea Aradului.

La Arad ministrul şi-a exprimat speranţa ca viitoarele ceremonii militare să nu mai fie organizate în incinta Cetăţii, ci la fel ca şi în alte oraşe din ţară, să fie organizate în centrul oraşului, pentru că faptele Armatei Române trebuie cunoscute şi apreciate de întreaga populaţie a ţării.

Trei ofiţeri şi un subofiţer din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” au fost avansaţi la excepţional pentru faptele de arme din ultima misiune îndeplinită în teatrul de operaţiuni Afganistan.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE