miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraMinistrul apararii nationale, Mircea Dusa, intalniri cu oficiali militari europeni

Ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, intalniri cu oficiali militari europeni

Ministrul Apararii Nationale Mircea Dusa
Ministrul Apararii Nationale
Mircea Dusa
Ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, a avut astazi o intrevedere la sediul M.Ap.N. cu generalul Patrick de Rousiers, preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, urmand ca maine sa se intalneasca cu omologul sau polonez, aflat in vizita de lucru in Romania.

Potrivit mapn.ro, consiliul European din decembrie anul trecut a fost una dintre temele pe care ministrul Dusa si preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene au dezbătut-o, ambii fiind de părere că reuniunea a marcat procesul de consolidare a Politicii de Securitate şi Apărare Comună pe termen mediu şi lung.

Preşedintele Comitetului Militar al UE a adus în discuţie participarea la operaţii sub egida Uniunii Europene, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa reafirmând faptul că ţara noastră va continua misiunile pe care şi le-a asumat în faţa partenerilor internaţionali.

Vizita preşedintelui Comitetului Militar al UE reprezintă o oportunitate pentru a face cunoscută poziţia şi interesele naţionale referitoare la participarea Armatei României la operaţii/misiuni sub egida Politicii de securitate şi apărare comune (PSAC).

Ministrul Mircea Duşa a afirmat faptul că România este interesată de identificarea acelor programe şi proiecte cu potenţial de cooperare care să contribuie la dezvoltarea capacităţilor militare necesare prevederilor PSAC.

Generalul Patrick de Rousiers a fost primit şi de către şeful Statului Major General, general locotenent Ştefan Dănilă, care a apreciat vizita ca fiind utilă pentru că oferă o imagine clară asupra posibilităţilor României de a contribui la eforturile de apărare comunitare.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, va avea vineri, 21 martie, de la ora 10.00, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu omologul său polonez, Tomasz Siemoniak, aflat în vizită de lucru în România.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE