vineri, iunie 21, 2024
AcasăIn zona barfeiMinistrul Apararii evita participarea la activitatile internationale

Ministrul Apararii evita participarea la activitatile internationale

O noua reuniune, o noua participare a secretarului de stat Viorel Oancea in locul ministrului apararii. Oare ministrul apararii are probleme mai importante pe agenda sa decat participarea la intrunirile in care trebuie sa reprezinte structura al carui sef este?

Intrucat faptele vorbesc mai mult, iata comunicatul oficial al MApN:

O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul de stat Viorel Oancea, va participa la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfăşoară, în zilele de 24 şi 25 februarie, la Budapesta.

Reuniunea este organizată în contextul Preşedinţiei ungare a Uniunii Europene, iar dezbaterile vor fi conduse de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton. În seara zilei de 24 februarie vor fi abordate subiecte referitoare la problematica operaţiilor şi misiunilor UE, cu accent pe evoluţiile recente din cadrul celor desfăşurate în Somalia (operaţia maritimă Atalanta şi misiunea de instruire EUTM) şi în Bosnia şi Herţegovina (Althea).

Vineri, 25 februarie, discuţiile vor continua în cadrul a două sesiuni de lucru, una dedicată capacităţilor UE de management al crizelor, sub auspiciile iniţiativei de la Weimar (franco-germano-poloneză) şi a doua atribuită parteneriatelor Uniunii Europene cu NATO şi ONU.

Tototdată, va fi prezentată şi evoluţia procesului de constituire a Serviciului European de Acţiune Externă, cu accent pe structurile de management al crizelor.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Privitor la multigeneralul Oprea, aveti perfecta dreptate e-VITA, de cele mai multe ori. Cel putin in ultimul timp nu si-a mai aratat fata pe sticla televizoarelor. Este un inceput bun. Poate ne lasa si pleca sa-si vada de afaceri si administrarea milioanelor din conturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE