joi, noiembrie 30, 2023
AcasăActualitate militaraMilitarii la datorie........

Militarii la datorie……..

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea, aflat vineri, 2 iulie, în vizita de lucru în judetele afectate de inundatii din Moldova, a dispus masuri pentru instalarea unui pod de pontoane pe râul Suceava, în dreptul localitatii Dornesti. Localitatea Dornesti a fost afectata de recentele inundatii, iar podul rutier care asigura legatura, pe DN 17 A, între localitatile Radauti si Dornesti, a fost avariat.


În cursul noptii de vineri spre sâmbata, un detasament de 60 de militari din Batalionul 72 Geniu, aflat în subordinea Brigazii 10 Geniu din Braila, se va deplasa, cu 32 autospeciale, catre Dornesti. Podul instalat de genisti va fi compus din 60 de pontoane si suporti de mal, lucrarea urmând a fi finalizata în aproximativ 7 zile.

În prezent, în localitatile Patrauti si Dornesti din judetul Suceava, grav afectate de inundatii, 80 de militari din Batalionul 17 Vânatori de Munte actioneaza pentru evacuarea materialelor si ajutorarea persoanelor sinistrate. Începând de sâmbata, vânatorii de munte îi vor ajuta pe genisti la instalarea podului de pontoane.

Ministerul Apararii Nationale a pus, vineri, la dispozitia Primariei localitatii Patrauti 50 de paturi de campanie cu cazarmamentul aferent, pentru persoanele ale caror locuinte au fost distruse.

Totodata, ministrul apararii nationale a dispus suplimentarea efectivelor de militari care actioneaza în 16 localitati din 7 judete afectate de inundatii – Bacau, Botosani, Vrancea, Neamt, Galati, Harghita si Suceava – astfel încât numarul total al militarilor prezenti în localitatile inundate se ridica la 468.
Sursa: Biroul de presa al MApN

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular