joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraMilitarii romani asigura o masă caldă pe zi familiilor sinistrate

Militarii romani asigura o masă caldă pe zi familiilor sinistrate

Sursa foto: Facebook.com
Dupa o munca asidua pentru indiguirea unor cursuri de apa cu saci de nisip si o munca titanica de scoatere a aluviunilor din curtile oamenilor, bucatariile rulante auto(BRA) au fost puse in functiune incepand cu 20 septembrie de catre militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată şi ai Batalionului 284 Tancuri.

Astfel, in localitatile Costache Negri şi Cudalbi din judetul Galati, familiile sinistrate vor beneficia de o masa calda pe zi, incepand cu data de 20 septembrie, multumita eforturilor militarilor din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată şi ai Batalionului 284 Tancuri.

Pregătirea alimentelor se face în teren, cu ajutorul bucătăriilor mobile de campanie, cu personal militar specializat, produsele alimentare fiind asigurate de agenţii economici din judeţul Galaţi.

Hrana va fi distribuită de către militari în cooperare cu reprezentanţii primăriilor din cele două localităţi.

In urma cu cateva zile ministrul Stroe declara: “Principala problema este luarea gunoiului si sa se dea cu substante dezinfectante. A doua problema o reprezinta bucatariile, sa se faca mancare calda pentru cei sinistrati si suplimentarea, daca va fi necesar, de la rezervele de stat de ce va fi nevoie: paine, zahara, apa, ulei, tot ce e necesar pentru ca oamenii sa aiba ce manca in aceasta perioada pana se stabilizeaza lucrurile”.

Nu stiu daca aceste activitati erau atributul militarilor din MApN si nici nu ma intereseaza, insa stiu cu certitudine ca militarii romani au raspuns prezent solicitarilor venite din partea societatii civile indiferent de situatie si cred ca asta conteaza.

Si ca o paranteza, trebuie specificat faptul ca aceste interventii se desfasoara in conditiile unui buget de austeritate al MApN, neexistand nici-o precizare din partea Guvernului de alocare a unor fonduri pentru aceste interventii. Merita felicitari militarii romani?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE