duminică, iulie 14, 2024
AcasăPoliticaMilitarii în rezervă şi retragere au protestat si ieri

Militarii în rezervă şi retragere au protestat si ieri

Nemulţumirile românilor faţă de măsurile abuzive luate de Guvernul Boc se înmulţesc pe zi ce trece. Seria protestelor din faţa Prefecturii Olt a fost continuată ieri de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Caracal. Militarii au venit la uşa prefectului, cerându-i să fie ascultaţi.

Pensia militară este ocupaţională şi nu contributivă
„Guvernanţii nici nu ştiu ce înseamnă armata. Ei trăiesc într-o altă lume. Noi am mai ieşit o singură dată în stradă, în decembrie ’89. Ar fi bine să ţină cont de lucrul acesta şi să ştie că nu este bine ca armata să mai iasă în stradă. După părerea mea, un guvern responsabil, când vede că o bucăţică din armată a ieşit să se manifeste în felul acesta, ar trebui să ştie că este o chestiune foarte gravă. După o viaţă dedicată armatei am o pensie de 20 de milioane. Se poate spune că este una nesimţită?! După recalculare vom rămâne cu nişte pensii mizerabile”, ne-a declarat comandorul în rezervă Vasile Bujor.
Militarii spun că nu cele aproximativ 80.000 de cadre militare în rezervă trag în jos bugetul României. „Cei care ne conduc ar trebui să se gândească la militarii activi, care nu ştiu cât vor mai suporta această situaţie. Includerea armatei şi pensionarilor ei în preconizatul sistem unic de pensii este total neavenită, nejustificată şi nu face decât să amplifice starea de nemulţumire a pensionarilor militari. Pensia militară este ocupaţională şi nu contributivă, aşa cum se întâmplă în toate armatele NATO şi în ţările UE”, mai spune comandorul în rezervă.

Militarii în rezervă ar putea dispărea

O altă nemulţumire este că se vrea dispariţia termenului de cadru militar în rezervă şi retragere.
„Când am intrat în armată am intrat cu un contract cu guvernul de atunci, care este şi acum în vigoare. Ştiam că vom ieşi cu o pensie medie, nu extraordinară cum s-au făcut afirmaţii eronate. Dacă va dispărea statutul de militar în rezervă, nu ştiu câţi dintre cei activi vor mai rămâne în armată. Îşi vor depune demisia şi îşi vor căuta de lucru în altă parte, pentru că nu îşi are rostul să mai tragă ponoasele serviciului militar, care presupune foarte multe privaţiuni”, ne-a declarat colonelul în rezervă Constantin Breazu.

Sursa: monitoruldeolt.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE