sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLegislatieMilitarii în rezervă îşi caută dreptatea la NATO şi CEDO

Militarii în rezervă îşi caută dreptatea la NATO şi CEDO

Decizia guvernanţilor de a a reduce drastic pensiile militarilor a produs nemulţumiri şi în rândul pensionarilor militari grupaţi în Asociaţia Naţională “Avram Iancu” a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, filiala Mureş. Potrivit acestora, Legea 119/2010 defavorizează armata română.

Ei reclamă lipsa oricărei recunoştinţe faţă de cei care şi-au jertfit tinereţea în slujba statului român, în aplicaţii, pe şanteirele patriei, la culesul recoltei, ori pentru salvarea de vieţi omeneşti, unde li s-a cerut, acolo au răspuns prezent! De aceea mare majoritate a cadrelor militare în rezervă şi retragere sunt nemulţumite de ajustarea pensiilor, reclamînd discriminarea făcută faţă de alte categorii sociale care nu au avut aceeaşi soartă. “Această lege va afecta absolut toate cadrele militare şi ceea ce se vehivulează, că pensiile până la 3.000 lei nu vor fi afectate este o gogoriţă, deoarece vor fi afectate în totalitate! Nu este stipulat în nici un document această problemă, nici în hotărâre, nici în lege, şi se spune doar la televizor, azi spusă, mâine retractată”, a declarat general maior Popa Gheorghe, preşedintele filialei Mureş a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere “Avram Iancu”.

Cu jalba la NATO şi CEDO

Dacă situaţia persistă, militarii rezerviştii vor apela la justiţie, pentru a li se face dreptate,fiind hotărâţi ca în momentul în care se vor primi noile decizii de pensie, să dea statul român în judecată. În acest sens, la nivel central, prin Asociaţia Naţională, Guvernul României a fost deja acţionat în judecată, la Curtea de Apel Bucureşti. “Consider că este o mare nedreptate făcută armatei, şi nu avem decât soluţia de a ne lupta la toate instanţele, inclusiv la NATO, la CEDO, şi oriunde vom găsi de cuviinţă pentru a ne obţine drepturile. Pensia este un drept, o proprietate a noastră, a fiecăruia, şi în condiţiile Legii 119, gradul, funcţia pe care ai îndeplinit-o nu mai are nici o valoare şi suntem băgaţi toţi la grămadă”, a precizat general maior Popa Gheorghe.

La trecutu-ţi mare, sumbru viitor

Reprezentanţii asociaţiei sunt în curs de redactare a unei monografii a Asociaţiei Militarilor în Rezervă şi Retragere din judeţul Mureş. Printre înaintaşii care au marcat existenţa militară, se numără printre alţii şi Regele Ferdinad, dovadă a istoriei încărcate a timpurilor trecute, umbrite de isoria prezentă a anului 2010. “Într-o cuvântare a sa, care se va găsi în această monografie, Regele Ferdinand spune că armata va fi slăvită de generaţiile care vor veni, lucru care din păcate nu se întâmplă”, a arătat preşedintele Asociaţiei Naţionale “Avram Iancu” a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, filiala Mureş.
Sursa: scmdmangalia.blogspot.com

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Lasand la o parte faptul ca recalcularea pensiilor fara acordul sau la cererea pensionarilor este un abuz, ECHITATE ar fi ca , ce se ia din pensiile militarilor sa fie impartit la toti pensionarii! Cea ce face guvernul, se numeste „INECHITATE”, este de fapt „SA MOARA SI CAPRA VECINULUI!”; mentalitatea paguboasa a pigmeului care nu vede mai departe de lungul nasului sau turtit si se bucura ca o maimuta de la circ , de orice spectacol ridicol, atata timp cat el insusi este neimplicat! Cand am muncit pentru ministerul APARARII, cu suficiente sacrificii, cu serviciu de dimineata pana seara, trageri, alarme la orice ora din zi si din noapte, restrictii peste restricii, sambete si duminici la datorie, nu mi-a spus nimeni ca vine piticu atomic sa-si tuguie buzele ca n-am contribuit… el cu ce a contribuit? Cand am intrat in cadrele active nu am interzis nimanui de la contabilitate sa-mi retina contributia pe care o invoca piticul atomic. Trebuia sa faca retineri atunci, nu sa vina acum dupa 25 de ani de munca sa spuna de principiile lor demente. In 2009 la alegeri nu stiau de principiul asta? Trebuie sa ii dam in judecata, nu vine un neica nimeni sa-mi ia din pensia calculata dupa legi, nu dupa urechea unei contabile. Acum nu mai zice nimeni de principiul neretroactivitatii legii sau de dreptul castigat? S-au linistit bosorogii de la Curtea Constitutionala? Au tipat doar pana au vazut ca pensiile lor raman intacte? La noi s-au terminat principiile? … Exact asta si-au dorit guvernantii, sa asmuta civilii impotriva militarilor, angajatii impotriva pensionarilor, omul slab contra omului gras. Militarii au niste pensii asa cum le au, au fost calculate dupa niste legi vechi, iar un principiu de baza al dreptului si al unui stat constitutional este ca nu mai poti modifica retroactiv ceea ce deja s-a decis prin mijloace legale.
    „Eu sau parintii mei ce sa mai zicem ? ”
    O sa te vad eu ce vei zice cand si pensiile parintilor tai vor fi recalculate, pe motiv ca gunoierii au muncit mult si au niste pensii de nimic, pe cand parintii tai au in comparatie niste pensii nesimtite. Asta se va intampla daca pacaliti de-astia , ca tine pun botul la borfasiile unui guvern incapabil si corupt! RUSINE SA-TI FIE, ca nu esti in stare sa gandesti!!! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE