joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraMilitarii companiei KAF GDA, rotația a III-a, au revenit in tara

Militarii companiei KAF GDA, rotația a III-a, au revenit in tara

Militari romani in Afganistan
Militari romani in Afganistan
Militarii companiei KAF GDA, rotația a III-a, din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, cunoscuti sub titulatura de „Scorpionii Roșii” au fost repatriati din Afganistan.

Timp de șase luni, militarii romani au avut o misiune dificila ce a constat in securizarea zonei apropiate a bazei militare și a zborurilor efectuate de pe Aeroportul Kandahar.

La Baza Aeriană 90 Otopeni militarii craioveni au fost așteptați de catre șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Nicolae Ciucă, care i-a felicitat pentru modul cum și-au îndeplinit misiunile și le-a urat bun venit acasă.

Potrivit Agerpres, la sosirea in Craiova, familiile militarilor i-au întâmpinat cu aplauze în fața unității militare.

Timp de aproximativ șase luni, militarii craioveni au executat misiuni în sprijinul păcii, în cooperare cu forțele de coaliție internațională și forțele de securitate națională afgane pentru realizarea apărării terestre a aeroportului Kandahar.

În cele șase luni de misiune, trei militari din cadrul companiei au fost desemnați „Eroul zilei” de către comandantul RC SOUTH, general maior Paul LaCamera, trei ofițeri din grupa comandă a companiei au fost decorați cu „The Army Commendation Medal” iar comandantul companiei a primit „Bronze Medal” pentru merite excepționale și contribuția avută la desfășurarea operațiunilor militare în cadrul ISAF.

Ceremonialul oficial prilejuit de sosirea detașamentului va avea loc pe 12 iunie, la Craiova, in prezenta reprezentanților autorităților publice centrale și locale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE