sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraMesaj catre Doamna General de brigadă Maria LUPU.

Mesaj catre Doamna General de brigadă Maria LUPU.

Doamnei
General de brigadă Maria LUPU
ŞEFUL DIRECŢIEI FINANCIAR CONTABILE
Doamnă general de brigadă,
În urma deselor ieşiri ale dumneavoastră în mass media, a interviurilor acordate privind acţiunea neconstituţională, diabolică şi total imorală privind recalcularea pensiilor, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, filiala Cluj, vă adresează acest mesaj prin care doreşte să vă supună atenţiei două probleme:
1. Recalcularea pensiilor militare.

Analizând CV-ul dumneavoastră, constatăm că instrucţia militară pe care o aveţi este de o durată mai mică decât perioada de instrucţie a soldatului prevăzută până nu de mult în planurile de pregătire pentru luptă şi, datorită acestui fapt, credem că este principala cauză pentru care generalul de brigadă Lupu Maria nu are „coloana vertebrală” pe care ar trebui s-o aibă un general al Armatei Române. Chiar dacă nu sunteţi singura în această situaţie (aveţi unul care este ministru!!!) nu aveţi nici o scuză pentru faptul că manipulaţi cadrele militare în rezervă şi în retragere, ameninţându-le că dacă nu se prezintă la centrele militare, pierd dreptul la pensie sau această pensie este drastic diminuată, fără a face nici un fel de referire la legitimitatea şi legalitatea acestor măsuri aberante. Prin modul cum v-aţi prezentat în faţa presei, de obedienţa şi linguşenia de care daţi dovadă faţă de „conducerea de partid şi de stat”, demonstraţi că nu aveţi nici cele mai elementare calităţi de militar, ce să mai vorbim de cele de general. Aţi jurat credinţă poporului şi ţării şi dumneavoastră minţiţi cu neruşinare camarazii? De ce nu veniţi în faţa noastră şi să ne prezentaţi corect ce înseamnă această recalculare a pensiilor, fără să ne „aburiţi” că vor scădea numai pensiile ale căror cuantum sunt mai mari de 3000 de lei.

Nu aveţi pic de demnitate şi onoare doamnă general şi probabil ca doriţi să fiţi stimată şi apreciată ca eroina de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu, Lt Locotenentul Lavinia Guită, eroina de la Tuzla, sau eroina, spre binecuvântarea noastră, Elisabeta Lipă. Dacă nu vă iese ploconeala peste un an veţi întări rândurile noastre, doamnă general şi am vrea să ştim cum îi veţi privi în ochi pe camarazi.
Acum, în ultimul ceas, vă cerem să vă ridicaţi la demnitatea funcţiei pe care o aveţi, să spuneţi „lucrurilor pe nume”, să ne arătaţi adevărata situaţie cu privire la recalcularea pensiilor, să arătaţi că puteţi face faţă presiunilor ce se fac asupra dumneavoastră şi că vă meritaţi statutul de general.

2. Solicitarea de informaţii de interes public.

Având în vedere prevederile art. 7 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă rugăm să ne furnizaţi, în termenul legal, următoarele date şi informaţii cu privire la aplicarea Legii 119/2010:

– care este numărul total de pensionari militari pentru care veţi solicita ierarhic adeverinţe cu veniturile salariale;
– care este cuantumul cheltuielilor cu privire la recalcularea pensiilor militare;
– care este modalitatea prin care un pensionar militar poate să verifice corectitudinea datelor înscrise în adeverinţele pe care le veţi elibera, având în vedere că nu avem acces la arhivele ministerului;
– dacă aveţi personal suficient pentru aplicarea Legii 119/2010, dacă aţi apelat la alte categorii de personal şi care sunt acestea;
-câţi pensionari militari s-au adresat ministerului solicitându-vă documente doveditoare cu veniturile lunare realizate în cariera militară şi pentru câţi pensionari militari aţi reuşit rezolvarea în totalitate a cererilor acestora.
Sperăm că datele solicitate vor fi reale şi corecte şi că ne vor fi comunicate în termenul legal.
Având în vedere că în curând veţi sărbători ziua de naştere, vă dorim multă sănătate şi „La mulţi ani” cu demnitate şi onoare!

Preşedinte Filialei Cluj a S.C.M.D.R.R
Col(r) Miron Gelu

Sursa: scmd1filialacluj.blogspot.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE