luni, mai 27, 2024
AcasăActualitate militaraGuvernul a aprobat restituirea contribuţiilor reţinute în 2022 pentru pensiile mai mari...

Guvernul a aprobat restituirea contribuţiilor reţinute în 2022 pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei.

Guvernul a aprobat în şedinţa din 15 februarie ordonanta privind restituirea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate reţinute în 2022 pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, „Guvernul a realizat ordonanţa de urgenţă pentru a restitui contribuţiile de asigurări sociale de sănătate reţinute pentru pensiile ce depăşeşsc 4.000 de lei. Este vorba de o restituire din oficiu pentru sumele reţinute în cursul anului 2022”

Restituirea sumelor va avea loc intr un interval de timp de un an

Potivit purtatorului de cuvant, procesul de restituire va avea loc într-un interval asemănător cu cel în care a avut loc reţinerea acestor sume, respectiv într-un an de zile.

Actul normativ stabileşte modul de restituire a sumelor reţinute în temeiul OUG nr. 130/2021, cu titlul de contribuţii de asigurări sociale de sănătate, persoanelor cu pensii de peste 4.000 de lei, de către casele teritoriale de pensii sau, după caz, de casele de pensii sectoriale, respectiv entităţile care plătesc venituri din pensii. Executivul pune în acord cadrul legal cu prevederile declarate neconstituţionale din OUG nr. 130/2021, prin Decizia Curţii Constituţionale nr. 650 din 15 decembrie 2022”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE